Tulevased arboristid eemaldasid Viljandis varesepesi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Luua metsanduskooli arboristi eriala õpilased võtsid õppepäeval Viljandis Ranna puiestee juures maha varesepesi ning õppisid puid hooldama.
Luua metsanduskooli arboristi eriala õpilased võtsid õppepäeval Viljandis Ranna puiestee juures maha varesepesi ning õppisid puid hooldama. Foto: Piia Kivisild

Viljandi linnavalitsuse soov käratsevaid linde ohjes hoida ning Baltimaade arboristide plaan Viljandisse võistlema tulla viis selleni, et Luua metsanduskooli arboristi eriala õpilased võtsid linnas hiljuti maha varesepesi.

Viljandi linnavalitsus on vareste ja hakkidega jõudumööda võidelnud aastakümneid. Tänavu enne lindude pesitsusperioodi oli linnal kavas pesi maha võtta, kuid see on kulukas töö.

Samal ajal sai Eesti arboristide ühing loa pidada juunis Viljandis Balti puuronimise meistrivõistlusi. Nagu ühingu juhatuse liige ning võistluste korraldaja Piia Kivisild ütles, sõlmis ta linnavalitsusega kokkuleppe, et linn annab Ranna puiestee teatud piirkonna võistluste tarvis tasuta kasutada ning selle eest organiseerivad korraldajad puude hoolduse ning varesepesade eemaldamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles