Josef Huber: haridussüsteemis valitseb hirm kaotada õpilaste üle kontroll

Triin Loide
, reporter
Copy
Praegune haridussüsteem on Huberi sõnutsi vildakas: kõige rohkem pööratakse tähelepanu kuivadele faktidele ning suhtumine õppimisse on paraku vaeslapse rollis. Praegu justkui tagurpidi olev püramiid tuleks «õiget pidi» keerata ning jätta faktid üksnes jäämäe tipuks.
Praegune haridussüsteem on Huberi sõnutsi vildakas: kõige rohkem pööratakse tähelepanu kuivadele faktidele ning suhtumine õppimisse on paraku vaeslapse rollis. Praegu justkui tagurpidi olev püramiid tuleks «õiget pidi» keerata ning jätta faktid üksnes jäämäe tipuks. Foto: Elmo Riig

Terve elu õpetajaametit pidanud Josef Huber töötas viimased kakskümmend aastat Euroopa Nõukogu heaks. Nüüd on tegus austerlane ametlikult pensionil, kuid jätkab ristisõda hariduse reformimise ja praktilisemaks muutmise eest.

Huber on kogemusi omandanud Austrias, Suurbritannias, Prantsusmaal, Bulgaarias – üle terve Euroopa ja maailma. Ta on kirjutanud õpikuid, koolitanud õpetajaid ja haridusasutuste juhte ning loonud keeleõppeprogramme arvutitele. 18.–20. veebruarini oli ta Olustveres õpetajate koolitusel, kus huvilised said end põhjalikult tema ideedega kurssi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles