Teatrikuul näeb Ugalas Priit Loogi tänavafotonäitust

Üllar Priks
, reporter
Copy
Näitlemise kõrval pühendab Priit Loog aega aina rohkem fotograafiale.
Näitlemise kõrval pühendab Priit Loog aega aina rohkem fotograafiale. Foto: Heigo Teder

Ugala teatrigaleriis on teatrikuul võimalik nautida tänavafotograafianäitust "See ei ole Ita Ever", mille autor on Endla teatri näitleja, "Tõe ja õiguse" Andrese osatäitjana tuntud Priit Loog kes on viimastel aastatel olnud tegev fotograafina.

Näitusel väljapandud 11-l suures formaadis fotol on linnaruumis tabatud hetked ning üheainsa kompositsioonina valgele seinale paigutatuna kannavad need oma vaikelulise sõnumi vaatajani nii nähtava kui ka aimatava vahendusel.

Loog on jõudnud fotograafiani tasahilju. Intensiivselt on ta pildistamisega tegelnud aastast 2018. "Nagu algajale kohane, on objektiivi ette sattunud kõike, alates makrokatsetustest ja lõpetades arhitektuuriga, kuid kõige rohkem olen sattunud uitama linnatänavatele, et püüda sealset eluolu. Käivitajaks on jaht heale kaadrile ning olukordade ehedus. Siin ja praegu. Kaunis ja kordumatu," rääkis näitlejast fotograaf.

Ugala teatri korraldusjuht Heigo Teder on Priit Loogil kui fotograafil silma peal hoidnud üsna pikka aega, sest nii nagu ka kõik teised fotofanaatikud, alustas ta oma tööde eksponeerimist sotsiaalmeediaplatvormidel, enne kui jõudis 2019. aasta lõpus oma esimese ametliku näituseni. "Ja just sotsiaalmeedia, kus iga päev ilmub tuhandeid piltposte, on hea lakmuspaber, kas visuaalne jäädvustus suudab köita lisaks fotograafile endale ka vaatajate huvi. Loogi fotodele püütud hetked justkui imevad vaataja oma argilummusesse," rääkis Teder. "Nendes pealtnäha juhuslikes hetkedes on peidus lood, mis vallandavad vaataja kujutlusvõime ja kutsuvad publiku põnevale avastusretkele, mille teejuht on siiski ilmselgelt autor Priit Loog, kes dikteerib suuna ja tempo, jättes siiski fotorändajale alles tema enda isiklikud taustad ja elukogemused."

Priit Loogi fotonäitus pandi Ugala teatris üles eelmisel nädalal presidendi vastuvõtuks. "Kui tavaliselt saab sellise näituse püsti paari tunniga, siis Loog, otsides ideaali, kulutas oma näituse ülesriputamise peale ühtekokku üle seitsme tunni. Selline perfektsionismi poole püüdlemine annab hästi edasi, kui kompromissitult otsib Priit oma fotokompositsioonides vormitäiust," lisas Heigo Teder.

Näitus jääb avatuks teatrikuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles