Ugala uus lastelavastus räägib noorest detektiivist

Margus Haav
, reporter
Copy
Ugala suures saalis etendub Kanada menukirjaniku Alan Bradley krimilugu "Piruka magus põhi".
Ugala suures saalis etendub Kanada menukirjaniku Alan Bradley krimilugu "Piruka magus põhi". Foto: Heigo Teder

Kolmapäeval, 4. märtsil jõuab Ugala suures saalis publiku ette Kanada menukirjaniku Alan Bradley krimilugu "Piruka magus põhi", milles Inglise külakeses toimunud mõrvalugu lahendab 11-aastane detektiiv Flavia de Luce. Romaani on teatrile dramatiseerinud Siret Campbell. Taavi Tõnissoni lavastatav ja Marion Unduski kujundatav lavalugu lubab pakkuda palju põnevust, aga kindlasti ka omajagu nalja.

Flavia pole tavaline varateismeline tüdruk. Ta elab koos oma isa ja õdedega Buckshaw' mõisas, tema eriline kirg on vanad kalmistud ja mürgid ning oma vaba aega veedab ta onult päranduseks saadud keemialaboratooriumis katseid tehes. Kui Flavia ühel varahommikul oma koduaiast hingevaakuva mehe leiab, otsustab ta kiiresti, et selle müsteeriumi lahendamist ei saa sugugi ainult kohaliku konstaabli hooleks jätta.

Peategelast Flaviat mängib Ilo-Ann Saarepera, kelle kõrval astuvad lavale Aarne Soro, Marika Palm, kultuuriakadeemia üliõpilane Mariann Tammaru, Vallo Kirs, Martin Mill, Andres Tabun, Vilma Luik, Jaana Kena, Rait Õunapuu ja külalisena Ott Kartau.

Lavastuse valguskunstnik on Priidu Adlas, koreograaf Olga Privis ning muusikalise kujunduse loob Peeter Konovalov. Lavastus sobib vaatamiseks alates üheksandast eluaastast ja seda mängitakse sel kevadel ainult Ugala suures saalis Viljandis.

Pikka intervjuud lavastaja Taavi Tõnissoniga saab lugeda homsest Sakalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles