Nädalavahetusel mälestatakse Kalju Komissarovit 

Margus Haav
, reporter
Copy
 Õppejõud, näitleja ning teatri- ja filmilavastaja Kalju Komissarov.
 Õppejõud, näitleja ning teatri- ja filmilavastaja Kalju Komissarov. Foto: Marko Saarm

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tähistab 7. ja 8. märtsil Kalju Komissarovi sünniaastapäeva mitmekülgse programmi ja stipendiumide piduliku kätteandmisega kahele etenduskunstide osakonnas õppivale üliõpilasele. Lisaks stipendiumi kätteandmisele ja Kalju Komissarovi mälestamisele Viljandi Metsakalmistul esietendub kaks lavastust, saab vaadata kahte näitust ning on kontsert ja koosviibimine.

Laupäeval, 7. märtsil esietendub Karl Saksa ja kultuuriakadeemia tantsukunsti kolmanda kursuse lavastus "Europa". Lisaks saab vaadata Vallo Kirsi lavastust "Kuidas minust sai HAPKOMAH", mis on ühtlasi kultuuriakadeemia teatrikunsti 13. lennu diplomilavastus, ning kuulata kooli vilistlase Maarius Pärna kontserti. Nii Vallo Kirs kui Maarius Pärn on Kalju Komissarovi õpilased. Park Hotelli aatriumis on avatud visuaaltehnoloogia üliõpilaste tööde näitus "Mängud maskidega".

Pühapäeval, 8. märtsil esietendub Anumai Raska ja Katariina Undi lavastus "RASKA/UNT/UNT/RASKA". Lisaks saab vaadata Musta Kasti lavastust "Peks mõisatallis", mille on lavastanud teatrikunsti 10. lennu vilistlane Birgit Landberg ning kus lavale jõuavad sama lennu vilistlased Jaanika Tammaru, Kaarel Targo ja Kristjan Lüüs. Ugala teatri fuajees saab vaadata akadeemia vilistlase, Endla teatri näitleja  Priit Loogi fotonäitusnäitust "See ei ole Ita Ever".

Stipendium on mõeldud erialaseks enesetäienduseks välismaal ning seda saavad taotleda teatrikunsti, tantsukunsti ja etenduskunstide visuaaltehnoloogia erialade üliõpilased alates teisest õppeaastast. Stipendium algatati 2018. aastal Garmen Tabori, Tartu ülikooli ja Eesti teatriliidu ettepanekul ning kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali toel.

Stipendiumiga soovitakse väärtustada Kalju Komissarovi pikaajalist viljakat tööd teatrihariduse vallas ning see määratakse üliõpilasele, kes on õpingutes tervikuna olnud tulemuslikult loominguline, distsiplineeritud, eetilisi väärtusi silmaspidav ning oma erialal perspektiivikas.

Õppejõud, näitleja ning teatri- ja filmilavastaja Kalju Komissarov sündis 8. märtsil 1946 ja suri raske haiguse tagajärjel 6. märtsil 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles