Viljandist pärit kuulitõukaja tõusis Eesti kõigi aegade kolmandaks

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Eelmisel nädalal talvistel Eesti meistrivõistlustel sooritatud isikliku rekordi ületas Jander Heil reedel Norras ja platseerus Eesti kõigi aegade kolmandaks.
Eelmisel nädalal talvistel Eesti meistrivõistlustel sooritatud isikliku rekordi ületas Jander Heil reedel Norras ja platseerus Eesti kõigi aegade kolmandaks. Foto: Kristjan Teedema

Postimehe teatel püstitas Viljandist pärit kuulitõukaja Jander Heil Norras aset leidnud auhinnavõistlusel reedel uue isikliku rekordi (19.39) ning teenis sellega võistlusel kolmanda koha. Tulemus on Eesti kõigi aegade edetabelis paremuselt kolmas.

Möödunud neljapäeval kirjutas ajaleht Sakala, kuidas kergejõustikuseltsi Sakala esindanud Heil tuli uue isikliku rekordiga Eesti meistriks Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis peetud Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel. Too rekord ei püsinudki kaua, sest juba sel nädalal Norras aset leidnud Karsten Warholmi auhinnavõistlusel ületas Heil eelmisel nädalal püsitatud isikliku rekordi 22 sentimeetriga. Postimees kirjutab, et parima soorituse tegi Heil viiendal katsel ja 19 meetri joonest sai ta ka jagu kuuendal sooritusel, kui tõukas 19.21. Võistlusel teenis esikoha norralane Marcus Thomsen 20.57-ga ja teiseks jäi jamaikalane Ashinia Miller (19.93).

Uue tulemusega jagab Heil Eesti kõigi aegade sisekergejõustiku edetabelis kolmandat kohta Ants Kiisaga, kes on tõuganud sama tulemuse. Edetabelis on esikohal praegu Heino Sild tulemusega 19.87 ning teine on Taavi Peetre 19.81ga.

Parandus: Algeselt oli artiklist puudu täpsustus, et tegemist on Eesti kõigi aegade sisekergejõustiku kolmanda tulemusega. Artikli autor Tarvo Madsen palub vabandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles