Eelmisel neljapäeval jõudsid kodumaale tagasi kolm meest, kes olid jaanuari lõpul asunud Viljandist teele suure rohelise Nissan Patroli maasturiga, et osaleda läbi Euroopa ja Lääne-Aafrika kulgeval Budapest–Bamako rallil. Mehed naasid lennukiga, auto jäi Sierra Leones konteinerisse laadimist ootama.

Ralliseltskonna eestvedaja Andres Soosaar kuulis võistlusest poolteist aastat varem ning otsustas end kirja panna. «Tekkis tuju, et tahaks seal osaleda. Panin kirja ning seejärel vaatasin edasi, millega või kellega minna,» meenutas ta. Seltsilisteks said Janek Uibopuu ja Raimo Vildersen.

29. jaanuaril rääkis Soosaar Sakalale, et sõiduks kasutatava Nissan Patroli oli ta leidnud mullu märtsis. Auto mootor oli küll rikkis, kuid sellest polnud lugu, sest ligi kaks tuhat eurot maksnud kerele oli plaanis niikuinii uus mootor panna. Autol vahetati enne reisi täielikult välja ka veermik, pidurid ja rehvid ning lisati snorkel, mis võimaldab sõita läbi sügava vee ja kaitseb mootorit tolmu eest, sest võtab õhku kõrgemalt.

Kommentaarid
Copy