Viljandis pole ketid apteekidest loobunud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kaks aastat tagasi oli proviisor Liina Pääru sunnitud sulgema oma apteegi, mis oli järjepidevalt töötanud 90 aastat ning mida 45 aastat oli juhtinud tema isa. Nüüd sooviks ta avada uue, aga olukord apteegiturul on väga segane.
Kaks aastat tagasi oli proviisor Liina Pääru sunnitud sulgema oma apteegi, mis oli järjepidevalt töötanud 90 aastat ning mida 45 aastat oli juhtinud tema isa. Nüüd sooviks ta avada uue, aga olukord apteegiturul on väga segane. Foto: Elmo Riig

Kaks aastat tagasi rendilepingu kaotamise järel oma apteegist ilma jäänud proviisor Liina Pääru tahaks asuda jälle apteeki pidama, kuid päris uut apteeki ta Viljandis avada ei söanda ning aprillis teoks saavast reformist hoolimata pole talle ka ühtegi tegutsevat apteeki müüa pakutud.

Pääru tunnistas, et olukord apteekide tuleviku suhtes on väga segane. Reformini on jäänud küll vaid üks kuu, kuid seni on arusaamatu, mitu apteeki siis tööle jääb.

Ravimiameti apteegikaart näitab üsna samasugust seisu kui eelmise aasta oktoobris. Viljandimaal on koos haru­apteekidega 18 apteeki. Neist kaheksa vastab aprillist kehtima hakkavatele nõuetele ning kümme on suurte kettide omanduses ehk peaksid justkui ukse sulgema. Viie kuuga on muutunud niipalju, et Kõpust on haruapteek kadunud, Kolga-Jaanis vastab see nüüd nõuetele ning eile oli viimane tööpäev Viljandis Tartu tänaval asuval Euroapteegil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles