Kalapüük nagu malemäng, kus õnnel pole saagiga mingit pistmist

Priscilla Õmblus
Copy
Võistluspüügiga tegeleva Hanno Veldemanni sõnul on jääpüügil suur roll varustusel, näiteks kvaliteetsel talikombenisoonil ja ritvadel.
Võistluspüügiga tegeleva Hanno Veldemanni sõnul on jääpüügil suur roll varustusel, näiteks kvaliteetsel talikombenisoonil ja ritvadel. Foto: Erakogu

«Need, kes ütlevad, et kalastustrenn on õnneasi, pole ilmselt võistluspüügiga kokku puutunud. See on hoopis midagi muud: see on võistlussport, kus on taktikat vaja,» selgitas äsja Soomest jääpüügi maailmameistrivõistlustelt naasnud Eesti koondislane Hanno Veldemann.

Sestap võtabki võistluspüügiga tegeleval Veldemannil veidi kulmu kortsu, kui keegi väidab, et võistluspüük on suuresti seotud õnne … ja õllega. «Õnne on igal spordialal vaja, nagu näiteks jalgpallis, kus sõltub palju sellest, kuhu alagruppi sa satud,» selgitas ta. «Võistluspüük on pigem nagu malemäng – taktika.»

Hunnik varustust

Ega siis muidu jääaluse kalapüügiga tegeleva võistleja varustuse nimekirja ettelugemiseks kulu mitu minutit. «No esiteks korralik talikombe, mis oleks vetthülgav ja tuultpidav. Siis kummikud, jääpuurid, 20–30 eri ritva, eri suuruses kirpe või marmõsse – kuidas kellelegi ...» loetles Veldemann. «Kui tavainimene tuleb meie kõrvale püüdma, võib ta küll mõelda, et kuhu ma sattunud olen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles