Nominentide seas on mitu Ugala teatritegelast

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Selleaastastele teatriauhindadele on nomineeritud mitu Ugala töötajat nii lavalt kui ka lava tagant.
Selleaastastele teatriauhindadele on nomineeritud mitu Ugala töötajat nii lavalt kui ka lava tagant. Foto: Elmo Riig

Teatriliit kuulutas välja Eesti teatri auhindade tänavused kandidaadid. Ugalas tehtud tööd on nii lavastaja- kui meeskõrvalosa auhinna nominentide seas, aga tähelepanu on pälvinud ka kulissidetagused töötajad.

Sõnalavastuste auhindade žürii esimees Madli Pesti ütles kandidaate Postimehes kommenteerides, et Ugala on maakonnateatritest parimas hoos. Võitjate väljaselgitamiseks on eri kategooriates erinevad spetsialistidest koosnevad žüriid. Eraldi žürii on muusikaauhindade, balletiauhindade, tantsuauhindade, etenduskunstide ühisauhindade, tehniliste töötajate auhindade, Reet Neimari nimelise kriitikaauhinna, Salme Reegi nimelise lastelavastuse auhinna, sõnalavastuse muusikalise kujunduse ja originaalmuusika auhinna ja Priit Põldroosi nimelise auhinna võitja valimiseks.

Mullusel teatriauhindade jagamisel pälvisid ugalalastest Martin Mill Ants Lauteri nimelise näitlejaauhinna ja turundusjuht Mari Nurk haldus- ja administratiivtöötaja auhinna.

Seekordsed võitjad kuulutatakse välja rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil Vanemuise teatris ning auhindu annavad välja Eesti kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital ja Eesti teatriliit.

KANDIDAADID

Lavastajaauhind – Taago Tubin lavastustega "Etturid Ugalas ja "Minu haukuv koer" Karlova teatris.

Meeskõrvalosatäitja auhind – Martin Mill, osatäitmiste eest lavastustes "Once", "Etturid", "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus" ning "Kui me nüüd ei sure, ei sure me kunagi" Ugalas.

Lavastust ettevalmistava töötaja auhind – Villu Konrad, Ugala teatri valgusmeister, kelle töö lavastustes "Once", "Surmkindlad asjad siin elus", "Ruth", "Kuidas minust sai HAPKOMAH" ja "Lotomiljonärid" on andnud avara pildi tema loomingulisest paletist ja täpsest atmosfääritajust.

Haldus- ja administratiivtöötaja auhind – Karl Kena, Ugala teatri trupijuht, kelle peenekoeline ja oskuslik planeerimistöö on aidanud siduda teatri masinavärgi ühtseks logistiliseks tervikuks.

Salme Reegi nimeline lastelavastuse auhind – Vallo Kirs põletaval teemal energeetilise noortelavasega "Kuidas minust sai HAPKOMAH".

Eesti teatri tehniliste töötajate ühenduse aumärk – Teet Ehala, Ugala teatri elav legend, kauaaegne lavastusala juht, kelle pidev uudishimu uute materjalide ja tehnoloogiate vastu, pedantne korraarmastus ja nõudlikkus on olnud eeskujuks järgmistele põlvkondadele.

Etenduskunstide ühisauhind - Kadri Noormets, Viljandist pärit lavastaja, kes lavastas Tartu Uues Teatris lavastuse "Mobiilsed definitsioonid".

Allikas: Eesti teatriliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles