Bussijuhid panid palganõudmise juurde streigihoiatuse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Streigihoiatus on praegu bussijuhtide mõjutusvahend läbirääkimisteks ning pole võimalik ennustada, kas seda 13. aprillist ka kasutatakse. Ettevõtte esindajad on kohalikule ühistranspordikeskusele kinnitanud, et streiki ei tule ning bussid sõidavad aprilli keskel tavalise graafiku alusel.
Streigihoiatus on praegu bussijuhtide mõjutusvahend läbirääkimisteks ning pole võimalik ennustada, kas seda 13. aprillist ka kasutatakse. Ettevõtte esindajad on kohalikule ühistranspordikeskusele kinnitanud, et streiki ei tule ning bussid sõidavad aprilli keskel tavalise graafiku alusel. Foto: Marko Saarm/montaaž

59 Viljandimaa bussijuhti panid allkirja Atko Grupile saadetud nõudmisele, et nende brutopalk peab 1. aprillist kerkima 1200 euroni, vastasel korral alustavad nad 13. aprillil streiki. Ettevõte nõudmist ei kommenteeri, aga on kohalikule ühistranspordikeskusele kinnitanud, et streigini vaidlus ei jõua.

Transpordi ametiühing ja bussiettevõtjad sõlmisid jaanuaris kokkuleppe, et bussijuhtide alampalk peab aprillist tõusma seniselt 945 eurolt 1050-ni. Enamiku Atko Grupis töötavate bussijuhtide meelest on see aga alla igasugu arvestust ja nii saatsid nad tööandjale nõudmise kergitada normtundide eest makstav alampalk 1200 euroni. Nõudmisele kirjutas 75 bussijuhist alla 59.

Viljandi bussijuhtidel ühtegi eestkõnelejat ei ole ning probleemiga tegeldakse ühiselt. Sakalaga vestelnud Jaan Antoni sõnul panid töötajad tööandjale konflikti lauale ja ootavad vastust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles