Suvine pidu ootab rahva tuge

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Suvel peetakse Karksi pargis Mulgi pidu.
Suvel peetakse Karksi pargis Mulgi pidu. Foto: Marko Saarm

Kuues Mulgi pidu "Mia ja sia ütenkuun", mis peetakse 30. mail Karksi pargis, soovib rahva toetust ning ootab annetusi Hooandjas.

Kogutud rahaga soovitakse üürida videoaparatuur ja suur ekraan, mille abil näeks publik paremini laval toimuvat. "Soovime olla nähtavad ja jäädvustada toimuvat tänastele ja ka tulevastele põlvede," sõnas projektijuht Kai Kannistu.

Hooandjaga loodetakse kokku saada 3000 eurot, millest pool on projektijuhi sõnul juba olemas. "Suur osa toetajatest saab endale kingituseks midagi mulgipärast. Toetades aga 500 euro või enamaga, saab toetaja endale rahvatantsurühma Samm Sassis esinemise omalt poolt valitud üritusel," ütles Kannistu. 

Mulgi peole saab hoogu anda 15. märtsini siin.

Kai Kannistu sõnul on kõik kogu perega oodatud mulkidega üheskoos tantsima, laulma ja laadamelu nautima. Üles astub 1500 lauljat, tantsijat ja pillimeest.

"Mulgi pidu on peetud viis korda ja iga kord erinevas kihelkonnas. Tänavu korraldatakse Mulgi pidu Karksi kihelkonnas, kust kümme aastat tagasi sai suur mulkide kokkutulemise traditsioon alguse," rääkis Kannistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles