Vabariigi aastapäeva teleülekanne saab esimest korda kirjeldustõlke

Triin Loide
, reporter
Copy
Viljandi kultuuriakadeemias kultuurikorralduse eriala lektorina töötav Piret Aus on puuetega inimeste vajadused oma südameasjaks teinud.
Viljandi kultuuriakadeemias kultuurikorralduse eriala lektorina töötav Piret Aus on puuetega inimeste vajadused oma südameasjaks teinud. Foto: Sabine Burger

Esimest korda on presidendi vastuvõtu teleülekandel kirjeldustõlge, tänu millele saavad nägemispuudega inimesed täiel määral osa Ugalas toimuvast. Kuulmispuudega televaatajatele mõeldes tehakse presidendi kõnele ka eesti viipekeele tõlge ja lisatakse subtiitrid.

Kirjeldustõlke saab aktiveerida oma digiboksis nägemispuudega inimestele mõeldud Eesti Televisiooni alternatiivse audiokanali kaudu. Viipekeelset ning subtiitritega presidendi kõnet näeb ETV2 kanalil. Kirjeldustõlk on etenduse proove ning stsenaariumi jälgides ette valmistanud laval toimuvat kirjeldava teksti, mida etendusega sünkroonis tele-eetris ette kantakse. Kirjeldustõlke autorid on pikaaegse filmide ja teatrilavastuste kirjeldamise kogemusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles