Viljandi vald jagab aktusel tublidele tunnustust

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi valla kõrgeima tunnustuse, aukodaniku nimetuse saab praegune abivallavanem Ene Saar, kes on edendanud Mulgimaa elu ja kultuuri.
Viljandi valla kõrgeima tunnustuse, aukodaniku nimetuse saab praegune abivallavanem Ene Saar, kes on edendanud Mulgimaa elu ja kultuuri. Foto: Elmo Riig

Täna kell 18 Heimtali ringhoones algaval Eesti Vabariigi 102. aastapäeva kontsertaktusel antakse üle Viljandi valla tunnustused.

Viljandi valla kõrgeima tunnustuse, aukodaniku nimetuse saab praegune abivallavanem Ene Saar. Kaheksale Viljandi valla kodule antakse aktusel heakorrakonkursi "Kaunis kodu" tunnuskiri.

Ene Saar on oma pühendunud tegevusega arendanud aastaid Viljandi valda, parandanud piirkonna mainet ja tuntust ning edendanud Mulgimaa elu ja kultuuri.

Ta oli pikaajaline Paistu ja esimene Viljandi vallavanem.

Viljandi valla teenetemärgi pälvib Saarepeedi rahvamaja juhataja Ille Mirka, kes on innukalt ja pikalt edendanud rahvakultuuri ja loonud elanikele sellega tegelemiseks ohtralt võimalusi Saarepeedil.

Teenetemärgi saab veel Märt Müür, kes on oma filmides ja telesaadetes tutvustanud valla piirkondade elu ja korraldanud oma kodutalus kultuuriüritusi.

Kolmandana pälvib teenetemärgi vallavalitsuse endine majandusnõunik Heino Lapp, kes aitas aastaid lahendada vallaelanike majandusprobleeme.

Viljandi valla tegija tiitli saab Artur Grossthal Suislepa veski taastamise ja kogukonna elu edendamise eest. Viljandi valla aasta pere tiitli saab tegus 6-lapseline perekond Hantson.

Viljandi valla kultuuripreemia pälvib rahvatantsu edendaja ja propageerija Vaike Rajaste, kes oli 2019. aasta üldtantsupeo idee autor ja pealavastaja. 

Viljandi valla noorsootöö auhinna saab Ester Valk, kes tegeleb noortega innukalt ja pühendunult Ramsil.

Martin Kleini nimeline spordipreemia parimale meessportlasele antakse vabamaadleja Kardo Tammele, parima naissportlase preemia tennisist Brit Martinile ning spordielu edendaja preemia jalgpallitreener Zurab Kvaratshelijale.

Enne pidulikku üritust kell 17.15 avatakse Heimtali mõisapargis president Kersti Kaljulaidi istutatud tamme juures mälestuskivi. Kivi alla pannakse kapsel Viljandi Valla Teataja ja Sakalaga, mis kajastasid presidendi 31. oktoobri külaskäiku Viljandi valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles