Sissemurdmiste laine maal jätkub

Margus Haav
, reporter
Copy
Politseil tuleb lahendada kümneid sissemurdmisjuhtumeid.
Politseil tuleb lahendada kümneid sissemurdmisjuhtumeid. Foto: Marko Saarm

Politsei teatel avastati kolmapäeva hommikul, et Mulgi vallas Kamara külas on sisse murtud tanklasse ja varastatud sealt 850 eurot sularaha. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Möödunud aasta lõpus hakkasid hõredalt asustatud maapiirkondades sagenema sissemurdmised kauplustesse ja tanklatesse. Novembrist tänaseni on kogu Eestis politseile teada paarkümmend sellist juhtumit. Enamik neist on toime pandud Lõuna-Eestis. 

Lõuna prefektuuri politseikolonelleitnandi Margus Sassi sõnul on kõnealuse varguslaine harjumuspärane muster selline, et öisel või varahommikusel ajal lõhutakse kaupluse või tankla aken, uks või selle lukk, tormatakse sisse, võetakse esimene kättejuhtuv asi ning põgenetakse enne, kui süütegu avastatakse või turvafirmale häire jõuab. Sassi sõnul sobib kiirvarguseks kõik, mida on kerge kaasa haarata: kassaraha, sigaretid, alkohoolsed joogid, ka toidu- ja tarbekaup.

Sass ütles, et kuna kauplustesse ja tanklatesse on sisse murtud üsna robustselt, soovitab politsei kõigil poepidajatel oma ettevõtte turvanõuded üle vaadata, alustades akendest ja ustest ning lõpetades ukselukkude ning kassade ja seifide paiknemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles