Vaata otseülekannet Viljandi aastapäevaaktuselt

Sakala
Copy

Veidi enne seda, kui Ugala teatrimajas algab vabariigi presidendi vastuvõtt, ootab Viljandi linnavalitsus aastapäeva puhul külalisi Sakala keskusesse.

Kes kell 13 algavale aktusele kohale minna ei saa, võib toimuva otseülekannet vaadata Sakala veebist. Pidulikul kontserdil antakse kätte linna preemiad.

Elutöö preemia pälvis Viljandi haigla pikaaegne anestesioloog Ruuben Rahumets. Ta on töötanud Viljandi haiglas 46 aastat, olnud Viljandi kiirabi juhataja ning maakonna tervishoiutöötajate ametiühingute liidu liige ja kauaaegne juht.

Aastapreemia pälvis Viljandi Rotary klubi, kes osutus valituks nelja sõelale jäänud kandidaadi seast. Rotary klubi eestvedamisel valmis 2019. aasta sügisel Lastepargis Eesti suurim pumprada, mis sai linna laste ja noorte seas kohe ülipopulaarseks.

Kuue ettevõtluse edendaja preemia kandidaadi seast valiti seekord välja koguni kaks: pakirobotite tootja Cleveron ja ehitusettevõte Stone House. Lisaks kiirele laienemisele pani Cleveron koos ettevõtluskõrgkooliga Mainor aluse Cleveroni akadeemiale ning osaühing Stone House panustab lisaks kvaliteetsete kaeve- ja planeerimistööde tegemisele Viljandi kogukonda.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte preemia saamiseks esitati viis kandidaati. Noortevolikogu hääletusel sai enim hääli aktsiaselts Cleveron akadeemia loomise eest.

Aasta noore preemia seitsme kandidaadi seast valis Viljandi noortevolikogu Kristiina Uusi, kes on Viljandi gümnaasiumi õpilasesinduse president ja gümnasistide nädala korraldaja.

Nii nagu ettevõtluse edendamise preemia, antakse ka kultuuripreemia seekord kahele laureaadile. Selle pälvivad 2019. aasta tantsupeo idee autor ja pealavastaja Vaike Rajaste ning tantsupeo muusikajuht Tonio Tamra.

Kauaaegse ja südamega tehtud teatritöö eest pälvis teatripreemia Vilma Luik. 

Kergejõustikutreener, mitu Viljandi sportlast tippu aidanud Tiit Aru viib koju aasta spordipreemia ning noore sportlase preemia otsustati ühehäälselt anda tennisist Brit Martinile, kes on oma vanuseklassi Eesti esinumber ning võitnud mitu turniiri.

Nagu ka varasematel aastatel, mil Sakala on vabariigi aastapäeva aktusi üle kandnud, hoolitseb videopildi eest Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia videomeeskond Tauno Uibo juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles