Ugala teatri lastelaulud jõuavad lavale ja laulikusse

Triin Loide
, reporter
Copy
Kontsert-etendusel kõlab ka laul lavastusest „Võlur Oz“.
Kontsert-etendusel kõlab ka laul lavastusest „Võlur Oz“. Foto: Gabriela Liivamägi

Ugala teatri laval kohtuvad emakeelepäeval, 14. märtsil kell 16 algaval ainukordsel lastelaulude kontsertetendusel "See on tõeline võlujõud" tuntud Eesti muusikud ning poolsada laululast.

Kõlama hakkavad laulud 100-aastaseks saanud Ugala teatri lastelavastustest. Kontserdiga esitletakse ühtlasi juubelihooaja puhul väljaantavat laulikut, mille koostaja on Ugala teatri muusikajuht Peeter Konovalov, kujundaja Ugala majakunstnik Eve Valper ja illustratsioonid joonistanud Klaudia Tiitsmaa.

Ugalas on lastelavastusi välja toodud juba üsna algusaastatest saati. Suuresti tänu teatri muusikajuhile Peeter Konovalovile on paljud viimaste aastakümnete lastelavastused laulurikkad ning valminud on hulgaliselt originaalloomingut.

Laule esitavad enam kui 40 laululast Viljandi muusikakoolist, Võhma muusikakoolist ja Tartu laulustuudiost Külliki Lauluaed. Noortele lauljatele lisaks on laval ansambel koosseisus Toomas Rull löökpillidel, Raul Vaigla basskitarril, Ain Agan kitarril, Villu Veski saksofonil ja elektroonikal ning Marge Loik klaveril. Laululaste juhendajad on Maarika Reimand, Marge Loik, Roosi Rõõmusaare, Külliki Levin ja Kadi Ritsing.

Kontsertetenduse lavastab hinnatud lastelavastuste meister Oleg Titov, muusikajuht on Peeter Konovalov, dramaturg Liis Aedmaa ja näitleja Klaudia Tiitsmaa illustratsioonide põhjal loob videokujunduse Siimar Kivisild. Laulurikast seiklust teatri võlumaailmas juhib kontsertetendusel Ugala teatri näitleja Martin Mill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles