Sotsiaalminister tunnustas Viljandimaa noori terviseedendajaid

Triin Loide
, reporter
Copy
Viljandimaalt toodi esile Annabel Sõlg, Eeva Vitsut ja Andra Aavik, kes Viljandi avatud noortetoa projektijuhi Rita Pomberi juhendamisel korraldasid noorte vaimse tervise konverentsi "Terviseviidad – teadlik tee endani".
Viljandimaalt toodi esile Annabel Sõlg, Eeva Vitsut ja Andra Aavik, kes Viljandi avatud noortetoa projektijuhi Rita Pomberi juhendamisel korraldasid noorte vaimse tervise konverentsi "Terviseviidad – teadlik tee endani". Foto: Renee Suurkaev

Sotsiaalminister Tanel Kiik tunnustas esmaspäeval pidulikul vastuvõtul Kadrioru kunstimuuseumis 2019. aasta tegusamaid rahvatervise valdkonda arendanud ja terviseedendamisse panustanud inimesi igast Eesti maakonnast. Viljandimaalt toodi esile Viljandi noored Annabel Sõlg, Eeva Vitsut ja Andra Aavik, kes olid Viljandi avatud noortetoa projektijuhi Rita Pomberi juhendamisel korraldanud noorte vaimse tervise konverentsi "Terviseviidad – teadlik tee endani".

Sotsiaalmeedias kirjutas üritust korraldanud Viljandi avatud noortetuba, et konverentsil keskenduti noorte vaimsele tervisele, räägiti noori puudutavatel teemadel, suurendati teadlikkust, kuidas ennetada vaimse tervise probleeme, ning jagati infot, kust leida õigeaegselt abi ja küsida nõuandeid. Noortele mõeldud konverents läbis projektikonkursi "Ideeviit 2019", mis pakkus projektide arendamiseks nõustamist, tuge ja raha.

"Inimeste tervise edendamisse panustavad Eestis paljud inimesed nii oma põhitööga kui vabatahtlikult. Tervist mõjutavad nii meie geenid, igapäevased valikud kui ka ümbritsev keskkond. Seejuures on tervist toetava keskkonna kujundamises, inimeste teadlikkuse parandamises ja hoiakute muutmises ning tervist toetavate valikute pakkumises võtmeroll just kogukondadel ja paikkondadel – omavalitsustel, tööandjatel, haridusasutustel, aga ka vabaühendustel," ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. "Terviseedendajate tunnustamine ongi kutsutud ellu selleks, et me märkaksime kohalike inimeste ja organisatsioonide rolli ja tegevusi tervise edendamisel ning tõstaksime seda eeskujuks ka teistele.“

Lisaks tunnustas sotsiaalministeerium pikaaegseid maakonna terviseedendajaid, kes oma töö selles rollis lõpetavad. Need on Eha Samra Ida-Virumaalt ja Hele Leek-Ambur Läänemaalt.

Sotsiaalministeerium tunnustab terviseedendajaid 2012. aastast. Omavalitsused, omavalitsusliidud ja maakondlikud arenduskeskused said esitada tunnustamiseks üksikisikuid ja organisatsioone, kes panustavad inimeste tervise edendamisse oma igapäevase töö käigus, projektipõhiselt või vabatahtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles