"OmaMood" ootab moodsaid pärimuskollektsioone

Triin Loide
, reporter
Copy
Eelmisel aastal osales "OmaMoel" Karolin Kärm kollektsiooniga "Näkimadalad".
Eelmisel aastal osales "OmaMoel" Karolin Kärm kollektsiooniga "Näkimadalad". Foto: Sadu-Triste Juurikas

1. veebruaril algas disainerite konkurss kolmel Estonian Fashion Festivali alla kuuluval omanäolisel moeetendusel osalemiseks. Festivali pakub disaineritele võimalust end mitmekülgselt täiendada ja näidata oma kollektsioone suure publiku ees. Festival on Tartus 10.–12. juunini. Konkursi tähtaeg on 20. märts.

Nagu eelmisel aastal avab festivali kõrgema kunstikooli Pallas korraldatav "Mood-performance-tants". Moeetendus ootab kandideerima disainereid, kelle eripäraks on hullumeelsed moeideed ja eksperimendid. Laval ühendatakse need tantsu ja performance’i ning muusikalise taustaga. "Mood-performance-tants" on 10. juunil Tartus.

11. juunil on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia moeetendus "OmaMood", mis toob vaataja ette traditsioonilise käsitöö väärtused modernses võtmes. Moeetendusega toetatakse aeglase moe põhimõtetel valminud kohalikust käsitööpärandist inspireeritud rõivaste loomist ja kandmist. Kandideerima oodatakse disainereid, kelle suunitlus on jätkusuutlik ning väärtustab kohalikku käsitööd ja materjali.

Estonian Fashion Festivali lõpetab 12. juunil Antoniuse moeetendus. Tartu loomemajanduskeskuse korraldatava moeetenduse eripäraks on läbimõeldud rõiva- ja aksessuaarikollektsioonid, mis on valmis vallutama poelette. Konkursile oodatakse tarbijasõbralikke disaine, mida oleks võimalik kohe kaubandusse paisata.

Disainerite konkurss kestab 20. märtsini ning konkursil etendustele valitud disainerid kuulutatakse välja 26. märtsil.

Estonian Fashion Festivali programmi kuuluvad lisaks moeetendustele veel Noorte disainerite arenguprogramm, moeseminar ja moekunstikino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles