Viljandi kesklinnas algavad ulatuslikud ehitustööd 1. aprillil

Triin Loide
, reporter
Copy
Ehitustööd algavad 1. aprillil ja toimuvad neljas etapis.
Ehitustööd algavad 1. aprillil ja toimuvad neljas etapis. Foto: viljandi.ee

1. aprillil algavad ulatuslikud ehitustööd Viljandi linnasüdame uuendamiseks. Kõigil huvilistel on võimalik Vabaduse platsil ja kesklinna tänavatel tehtavast ülevaade saada 3. märtsil kell 17 Sakala keskuses korraldatavas avalikus infotunnis.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on ehituse ettevalmistus jõudnud sinnamaale, kus töövõtja Tallinna Teede aktsiaselts on esitanud linnale detailse ajakava ja ehituse plaani. «Nii mastaapse ja linna keskust oluliselt mõjutava ehituse puhul on oluline, et info tööde toimumise kohta jõuaks aegsasti nii piirkonna elanike kui ka kõigi teiste linnakodanikeni,» lausus linnapea. Ta kutsub kõiki huvilisi infotunnist osa võtma, aga ka ehituse ajal selle kulgemise kohta antavat infot jälgima. «Nii saab meie kõigi igapäevaelu sellest suurest, aga vajalikust ehituses võimalikult vähe häiritud.»

Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Riho Tipp leidis, et parkimisega ei tohiks ei ehitustööde ajal ega ka pärast seda suuri probleeme olla. «Omavalitsuse töötajatel on oma parkimiskohad, mida nad kasutada saavad. Lisaks jääb avatuks kiriku esine väike parkla ning sealt edasi juba teised kesklinna parkimisplatsid ja -alad, näiteks kaubamajatagune parkla ja teisedki kohad,» tõi Tipp näiteid.

Esimene etapp

1. aprillil algavate tööde esimene etapp puudutab Tallinna ja Vaksali tänavat ning Tasuja puiesteed, kus tehakse algust kõnniteede, sõidutee ja torustike ehitusega. Vaksali tänaval on tööde esimeses etapis kavas Tasuja puiestee ja Kaalu tänava vahelise lõigu ehitus spordihoonepoolses küljes.

Tallinna tänava vanalinnapoolne kõnnitee valmib aprilli lõpuks, kaubamajapoolse kõnnitee ehitus algab mai keskel ja see valmib juuni lõpuks. Sõidutee ja torustike ehitus kestab aprilli keskpaigast augusti lõpuni.

Teine etapp

Ehituse teine etapp algab aprilli lõpus ja siis on kavas tööd Vabaduse platsil, Tasuja puiestee sõidutee osas ning Vabaduse plats 4 parklas ja juurdepääsuteel. Selles etapis ei tehta töid Vabaduse plats 6 ees olevas parklas ja elektriautode laadimispunktis.

Vabaduse plats 6 maja lammutamine algab juuni keskel ja kestab poolteist kuud. Pärimusmuusika festivali ajal lammutustöid ei tehta ja objekt konserveeritakse. Teise etapi tööd lõpetatakse oktoobri lõpuks.

Kolmas etapp

Ehituse kolmas etapp avatakse juuni lõpus, kui tööd algavad Vaksali tänaval Hariduse ja Kaalu tänava vahelisel lõigul. Selle etapi sõidutee valmib augusti ja kõnniteed oktoobri lõpuks.

Neljas etapp

Neljandas etapis tehakse töid Vana-Vaksali tänaval ja gümnaasiumi ümbruses. Sõidu- ja kõnniteede ehitus algab juuni keskel, raadamist ja kasvupinnase koorimist alustatakse juba aprillis. Enamik selle etapi töid saab enne uue õppeaasta algust valmis. Septembris ja oktoobris tehakse töid üksikutes kõnniteelõikudes, parklaaladel ja paigaldatakse teine kiht asfalti.

Kogu objekti haljastus- ja heakorratööd lõpetatakse eeldatavasti 2021. aasta mais, sest vastu sügist ja talve ei ole haljastustöid mõistlik teha.

Teisipäeval, 3. märtsil kell 17 on kõigil huvilistel võimalus kohtuda Tallinna Teede ja Viljandi linnavalitsuse esindajatega, kes tutvustavad ehitustööde kava ja vastavad kohaletulnute küsimustele. Infotund on Sakala keskuses Tallinna tänav 5. Samas tutvustatakse lahendusi kohalikele elanikele ja ettevõtetele ehituse ajal nende kinnistutele ligipääsu tagamiseks. Küsimusi saab juba varem ette saata aadressil viljandi@viljandi.ee.

Kogu töö läheb maksma 3,1 miljonit eurot ja seda toetab 2,72 miljoni euroga Euroopa regionaalarengu fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles