Viljandi tehased pelgavad Hiina viiruse mõju

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Hiinas on viiruse leviku tõttu suure hoobi saanud kõiksugu logistika ning kaubalaevad ei välju Hiina sadamatest plaanipäraselt. Seetõttu ei jõua tooraine Euroopasse ning olukord muutub ärevaks ka Viljandi tehastes.
Hiinas on viiruse leviku tõttu suure hoobi saanud kõiksugu logistika ning kaubalaevad ei välju Hiina sadamatest plaanipäraselt. Seetõttu ei jõua tooraine Euroopasse ning olukord muutub ärevaks ka Viljandi tehastes. Foto: Jochen Tack

Elektrimasinaid tootva Kolmeksi tegevjuht on kaks nädalat otsinud iga päev lahendust, kuidas tagada ettevõtte töö jätkumine juhul, kui Hiinast enam toorainet kätte ei saa. Tekstiilifirma Mivar-Viva juht otsib tehaseid, kust osta kangast, kui seda Hiinast enam hankida ei õnnestu.

Ligi 2000 inimelu nõudnud koroonaviiruse ohjeldamiseks on Hiina valitsus kehtestanud karmi karantiini ning see võib lähematel nädalatel hakata segama Viljandis tegutsevate suurte tootmisettevõtete tööd. Praegu valitseb ärevus, kuid sellel otsest mõju tootmisele ei ole.

Tehastel toorainevaru veel jätkub

«Oleme arvestanud sellega, et Hiinas on töös paus sisuliselt üks kuu, kui seal võetakse uut aastat vastu,» rääkis patju ja tekke tootva Mivar-Viva juht Toomas Värva. «Meil on vajalikud laovarud soetatud arvestusega, et Hiinas peaks tootmine uuesti algama 20. veebruaril.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles