Noortevolikogu asutaja annaks kaasava eelarve korraldamise noorte kätte

Üllar Priks
, reporter
Copy
Rannar Raba oli üks neist, kes viibisid 20 aasta eest Viljandi noortevolikogu asutamise juures.
Rannar Raba oli üks neist, kes viibisid 20 aasta eest Viljandi noortevolikogu asutamise juures. Foto: Marko Saarm

Viljandi noortevolikogu korraldas oma 20. aastapäeva tähistamiseks esmaspäeval Sakala keskuses avatud inspiratsioonipäeva, kus oma edulugusid rääkisid ettevõtja Arno Kütt ning üks noortevolikogu asutajatest, praegune Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba.

Noortevolikogu esimehe Ursula Ilvese sõnul tegeldakse aktiivselt sellega, et noorte arvamus ja hääl kosta oleksid. "Anname tagasisidet volikogu eelnõude kohta ning pakume ka ise päevakajalisi teemasid aruteluks. Väga tähtis roll on meie projektifondil. Viljandis on harukordne see, et noored ise saavad otsustada, kellele sellest raha anda,” rääkis Ilves. Kõnealuse fondi suurus on 10 000 eurot.

Praegune koosseis on esimene, kes kestab kaks aastat ning kõige suuremaks saavutuseks peab Ursula Ilves möödunud aastal saadud aasta osaluskogu tiitlit. Samuti on esimehe kinnitusel panustatud tugevalt noorteürituse "VANT48" arendamisse. "Oleme rohkem rõhku pannud sotsiaalmeediale ning üritame rohkem pildis olla. Teeme koostööd teiste noortevolikogudega ning lähiajal on plaanis kohtumine Tartu noortega," rääkis Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles