Rekordvähe lapsi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii vähe lapsi kui eelmisel aastal pole Viljandimaal ilmale tulnud viimase saja aasta jooksul. Mullu sündis maakonna valdadesse ja linnadesse vaid 470 last.

Nii väikest sündide hulka pole maakonnas registreeritud 1920. aastast, mil Viljandi maavalitsuses rahvastiku üle arvepidamiseks register loodi. Senine negatiivne rekord pärines 2006. aastast, kui maakonnas tuli ilmale 481 last. Hiljem on see näitaja olnud üle poole tuhande. Rekord pärineb laulva revolutsiooni aastatest, kui sündis üle 1100 lapse.

Viljandi haigla sünnitusabi ja günekoloogia üksuse vanemarsti Maret Metsmaa sõnul andis vähene sündide hulk end tunda ka haiglas. Aasta jooksul võeti vastu 406 sündi. «Nii vähe pole neid kunagi olnud,» lausus Maret Metsmaa.

Uuele aastale vaadates on siinsed naistearstid tõdenud, et rasedusega arvele tulijate hulk on suurenenud. «Eks see olegi nii, et kevaditi sündide arv suureneb, kuid aasta lõpp vajub ära,» selgitas ta. «Seega ei saa enne aasta lõppu mingeid järeldusi teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles