Kultuuriakadeemia kutsub gümnasiste tutvuma etenduskunstidega

Alice Lokk
, reporter
Copy
Kultuuriakadeemias antakse veebruari lõpus etenduskunstide eelkursus. Pildil suvised kultuuriakadeemia sisseastumiskatsed.
Kultuuriakadeemias antakse veebruari lõpus etenduskunstide eelkursus. Pildil suvised kultuuriakadeemia sisseastumiskatsed. Foto: Gerthrud Grents

Veebruari lõpus viib kultuuriakadeemia läbi etenduskunstide eelõppe kursust, mis annab gümnasistidele võimaluse tutvuda lähemalt akadeemia sisseastumiskatsete ja erialadega.

Viljandi kultuuriakadeemia kodulehel on kirjas, et 27. ja 28. veebruaril aset leidev kahepäevane kursus on mõeldud 10. ja 11. klassi õpilastele, kel on huvi akadeemiasse õppima asumise vastu.

Kursuse eesmärk on anda ettekujutus Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide õppekava ja erialade sisust ning tutvustada sisseastumisnõudeid, õppimisvõimalusi ja saada ülevaade võimalikest sisseastujatest. 2020. aastal tehakse sisseastumiskatsed tehnilise produtsendi-visuaaltehnoloogi erialalale ning 2021. aastal tantsuõpetaja ja näitleja-lavastaja erialale.

Kursus on Viljandi kultuuriakadeemia avatud uste päeva raames. Täpsemalt algab selle sissejuhatus kell 14 akadeemia mustas saalis. Kodulehel on välja toodud, et osalejad töötavad koos etenduskunstide osakonna õppejõududega – ettevalmistuse ajal saab küsida küsimusi ja tutvuda kooliga. Eelõppe kursus on justkui miniatuurne lavastuse loomise protsess: see algab idee formuleerimisest, seejärel töötatakse erialade kaupa lavastusetappide kallal ning lõpuks pannakse need osad kokku, et luua lühike improvisatsiooniline lavastus. Ühtlasi peegeldab see protsess etenduskunstide osakonnas toimuvat.

Kella 15 antakse ülesanded erialade ja spetsialiseerumiste kaupa lavastuse väljatoomiseks ning korraldatakse töötubasid.

Kursuse järgmine päev algab kell 9 hommikul aktiivse liikumisega ning kell 10.30 jätkub eelmise päeva ülesannete täitmine. Kella 13–15 käib ettevalmistus ja õpitu ette näitamine. Päeva lõpetab küsimuste ring kultuuriakadeemia etenduskunstide õppekavade kohta.

Kursust juhendavad kultuuriakadeemia õppejõud Taavet Jansen, Kai Valtna, Eve Komissarov, Jürgen Volmer, Katariina Unt, Ele Viskus, Eero Ehala, Siim Reispass ning teised.

Koolitusele tuleb registreerida ja selle läbimine annab 0,5 ainepunkti. Koolitus on tasuta, kuid omal kulul tuleb tasuda transport, majutus ja toitlustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles