Esmaspäevaks lubatakse tormi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Ilmateenistus lubab esmaspäevaks tugevat tuult.
Ilmateenistus lubab esmaspäevaks tugevat tuult. Foto: Peeter Kümmel

Ilmateenistus lubab esmaspäevaks tugevat tuult ning pilves ja sajust ilma. 

Uudisteagentuuri BNS teatel liigub esmaspäeva öösel väga aktiivne madalrõhkkond üle Botnia lahe põhjatipu edasi Nordkapi poole, päeval jõuab Norra rannikule aga juba uus tsüklon, mis survestab Läänemere ümbrust väga jõuliselt, paisutades edela- ja lõunatuulepuhangud rannikul enam kui 25 meetrini sekundis.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm ja sajab vihma. Puhub lõuna- ja edelatuul sisemaal 8–13, puhanguti 17–20, hommikul kuni 22 meetrit sekundis. Saartel ja rannikul on tuule kiirus 13–18, puhanguti kuni 27 meetrit sekundis. Sooja on 4–7 kraadi.

Esmaspäeva päeval on samuti pilves ilm. Sajab vihma, sekka võib tulla lörtsi. Pärastlõunal sadu ja pilved hõrenevad. Puhub edelatuul sisemaal 8–13, puhanguti 17–22 meetrit sekundis, saartel ja rannikul 13–18, puhanguti kuni 25 meetrit sekundis. Sooja on 5–8 kraadi.

Peipsi järvel tugevneb hommikul edelatuul 10–15, puhanguti 18–22 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 1,5–2,2 meetrit. Sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Õhtul sadu hõreneb. Nähtavus on mõõdukas. Sooja on 4–7 kraadi.

Päästeamet on tormihoiatuse tõttu andnud välja ka juhised, kuidas hädaolukordade puhul käituda. Võimalusel tuleb püsida ruumides ning hoida toas ka lemmikloomad. Varuge joogivett ja toitu. Laadige täis mobiiltelefonide akud ja akupangad. Kui autosõit on vältimatu, tankige paak täis. Arvestage, et teele võib puid kukkuda. Tugeva vihmaga peatuge teeserval ning lülitage sisse ohutuled. Veenduge, et teie tutvusringkonna vanemate inimestega on samuti kõik korras. Elektri- ja mobiilside katkemisel kuulake Vikerraadio uudiseid patareiga raadiost või autoraadiost.

Põhjalikumad käitumisjuhiseid leiab ka Päästeameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles