Viljandi noortekeskus võitleb koos Sillamäe noortega kiusamise vastu

Alice Lokk
, reporter
Copy
10. veebruaril oli Viljandi noortel Sillamäel eelkohtumine eelseisvaks projektiks "Mis on kiusamine?"
10. veebruaril oli Viljandi noortel Sillamäel eelkohtumine eelseisvaks projektiks "Mis on kiusamine?" Foto: Erakogu

Viljandi avatud noortetuba teeb koos Sillamäe vanalinna kooliga noortega projekti «Mis on kiusamine?», mille raames korraldatakse kevadel nii Viljandis kui Sillamäel mitmesuguseid sündmusi.

Viljandi avatud noortetoa juhataja Tiina Tart ütles, et projekti ajal korraldatakse kaks kohtumist, üks märtsis Sillamäel ja teine aprillis Viljandis. Projektis saavad osaleda 13–17-aastased Viljandi ja Sillamäe vanalinna kooli noored. Sillamäe noortega käidi 10. veebruaril ettevalmistaval kohtumisel, kus täpsustati tegevuskava ja jagati ülesandeid.

Tarti sõnul on projekti eesmärk anda osalejatele uusi teadmisi selle kohta, mis on kiusamine, kuidas seda ära tunda ning soodustada üksteiselt õppimist ja kogemuste vahetamist. Samuti saab võrrelda ja arutada, kuidas mõistetakse kiusamist vene ja eesti kogukondades, kas selles on erinevusi ja sarnasusi ning kas vene ja eesti noored on võrdselt teavitatud kiusamisega seotud probleemidest, võimalikest lahendustest ja programmidest. «Sillamäel on plaanis ette võtta sotsiaalseid eksperimente, mida saaks teha koolis ja linnas. Näiteks ühes eelmises projektis pakkusid noored tänaval inimestele kallistusi ja kinkisid naeratustega kaarte,» märkis Tart.

Viljandis on aga plaanis 16. aprillil anda probleemi käsitlev foorumteatri etendus. Samuti korraldatakse avalik esinemine. «Tahame sinna kutsuda õpetajaid ja noortega töötavaid inimesi, kes võiks noorte lugudest saada innustusi. Loodetavasti ka noored ise teeksid sellest innustatuna ise hiljem oma koolides tegevusi,» lausus ta. 

Tarti sõnul otsitakse Viljandi poole pealt projektist osa võtma 13 inimest, kes oleks vanuses 13–17 aastat. Huvilised saavad projektist osalemiseks ühendust võtta Viljandi avatud noortetoa töötajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles