Tänavu saab esimest korda tulumaksutagastuse annetada

Alice Lokk
, reporter
Copy
Tänavu saab tulumaksutagastusest teha annetuse. Üks võimalus on raha anda ka Viljandi varjupaigale.
Tänavu saab tulumaksutagastusest teha annetuse. Üks võimalus on raha anda ka Viljandi varjupaigale. Foto: Gerthrud Grents

Täna algas tulude deklareerimine. Esimest korda on võimalik tagasisaadava tulumaksu annetada kõikidele tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuulujatele.

Maksu- ja tolliameti kodulehel on kirjas, et annetada võib kogu tagasisaadava tulumaksu summa või osa sellest. Osalise annetuse korral saab isik samal ajal ülejäänud osa panna pangakontole või jätta oma ettemaksukontole. Annetada saab kuni kolmele saajale ning ükski annetus ei tohi olla väiksem kui 1 euro.

Nimekirja, kellele tagasisaadava tulu annetada saab, leiab maksu- ja tolliameti kodulehelt. Näiteks saab annetuse teha Varjupaikade MTÜ-le, mille alla kuulub ka Viljandi varjupaik. Muu hulgas võib tagasisaadava tulu annetada veel Karksi-Nuia pensionäride ühendusele, Karksi-Nuia rattaklubile, Kuhjavere küla seltsile, meeskoorile Sakala, Eesti pärimusmuusika keskusele, Eve stuudiole, Eesti lasterikaste perede liidule ja Mulgi kultuuri instituudile.

Varjupaikade MTÜ kodulehel on kirjas, et tulumaksusoodustusega ühingute nimekiri on riigi antud usalduskrediit ehk kinnitus, et organisatsioon tegutseb avalikes huvides ja heategevuslikel eesmärkidel. Samuti näitab see, et organisatsioon ei tegutse ainult liikmete või asutajate huvides, vaid sellest tegevusest on kasu laiemale isikute ringile.

Enne annetuse tegemist on võimalik päringu kaudu tutvuda, kuidas tulumaksusoodustusega mittetulundusühingud ja sihtasutused saadud annetusi on kasutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles