Muuseum teeb sõpradele soodustust

Sakala
Copy
Südamekujuline karp Viljandi muuseumi etnograafiakogust
Südamekujuline karp Viljandi muuseumi etnograafiakogust Foto: Viljandi muuseum

Reedel pääsevad kõik sõbrad Viljandi muuseumi sooduspiletiga ning laupäeval on huvilised oodatud esemetelt südameid otsima ja meisterdama.

Armastusele ja sõprusele pühendatud päeval, 14. veebruaril on muuseumis võimalik südameid otsida sõbrahinnaga: kahele sõbrale kehtib sissepääs ühe pileti hinnaga. Juhul, kui üks sõpradest on sooduspileti saaja, tasutakse kahe peale täispileti hind, 4 eurot. Püsinäitusele lisaks saab vaadata näitust "Viljandi motiiv", mis tutvustab Viljandist pärit, siin elanud ja tellimustöid täitnud kunstnike loomingut muuseumi kunstikogus. Uks on avatud kella 10–17.

Laupäeval kella 11–13 tegeldakse muuseumis südameasjadega: tulijad saavad otsida südameid püsinäituselt, luua ise mustreid ning eesti rahvajutu aastast ajendatult on sisse seatud lugemisnurk, kus saab lugeda erakordseid lugusid sõprusest loomariigis. Kõigest sellest on võimalik osa saada muuseumipiletiga.

Armastuse sümboliks on punase roosi kõrval peetud südame kujutist. Südamekujulist märki kui sümbolit on kasutanud kõik tähtsamad kultuurid. Meie rahvuslikus käsitöös võib kohata südame motiivi tarbeesemetel, ehetel ja tekstiilil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles