Starman ja STV jätkavad PBK näitamist kuu aja jooksul

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PBK logo
PBK logo

Tarbijakaitse ettekirjutuse alusel pikendab Balti Autorite ja Leviliit (BALL) lepinguid, mille kohaselt saavad kaablioperaatorid Starman ja STV näidata Vene telekanalit PBK 14. veebruarini.


Balti Autorite ja Leviliit (BALL) teatas, et tarbijakaitseamet koostas Starmanile ja STV-le ettekirjutuse, mille järgi peavad kaabeltelevisioonioperaatorid taastama PBK taasedastamise Eestis, kirjutas BNS.

«Võttes arvesse ülaltoodud fakti, pikendab BALL juba varem nendele kaabeltelevisioonioperaatoritele väljastatud ajutiste lubade kehtivust telekanalite PBK, Ren TV Baltija, RTR-Planeta ja RBC taasedastamiseks Eestis kuni 14. veebruarini,» teatas liit.

Kirjas märgiti, et ajapikendus annab lisaaega läbirääkimiste korraldamiseks ja uute litsentsilepingute sõlmimiseks.

Starman teatas samas, et pole kolmapäeva hommikuks saanud BALL-ilt mingit teadet PBK, Ren-TV ja RTR-Planeta edastamisõiguse pikendamise kohta 14. veebruarini. Enne PBK edastamise jätkamist peab Starman ära ootama Balti Autorite ja Leviliidu teate, et mitte minna vastuollu autoriõiguse seadusega ning levitada teleprogrammi ilma loata.

Samuti pole Starman saanud enda sõnul PBK vahendajalt ühtki uut hinnapakkumist edastamisõiguse jätkamiseks, ehkki BALL lubas esmaspäeval avalikult selle esitada. Endiselt on jõus pakkumine, mis tõstab Vene telekanalite edastamisõiguse hinda Starmanile ligi 300 protsenti.

Kaabeltelevisioonioperaatorid Starman ja STV teatasid esmaspäeval, et lõpetavad oma võrgus PBK näitamise. Mõlemad firmad viitasid, et Vene telekanalite vahendaja nõutav hinnatõus pole vastuvõetav.

PBK näitamist jätkasid oma võrkudes Elion ja Telset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles