Salutihane hoiab suli kommetega linnu ligi

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Salutihased hangivad heal ajal toitu kohe mitme linnu tarvis, sest oma osa võtavad kindlasti puukoristajad ja rasvatihased, kes nii tragid varujad pole.
Salutihased hangivad heal ajal toitu kohe mitme linnu tarvis, sest oma osa võtavad kindlasti puukoristajad ja rasvatihased, kes nii tragid varujad pole. Foto: Karl Adami

Viimastel nädalatel on mind peaaegu igal hommikul tabanud hämming: ­aknakardinat paotades jääb mõistmatuks, mis aastaaeg õigupoolest on. Tuulest ja maapinda puudutavast pilve­vaibast hoolimata olen end igal või­malusel metsaretkele seadnud.

Lume ja jääta maastikul kulgeda on küll hõlpus, kuid metsasopid on lumeta hämarad. Pimeda­võitu paikades teeb rõõmu, kui teele satub kamp pisikesi salu­tihaseid, kes uljalt oksarägastikus turnivad.

Salutihasel on tänavusel talvel ­olnud märksa lihtsam kui muidu. Pole olnud tarvis muretseda paukuva pakase pärast, mis öösel tihaste ridu niidab. Soojakraadid aga meelitavad putukaid ja lülijalgseid liikuma ning et lumikatet pole, leiavad salutihased toitu metsapõrandaltki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles