Cleveron tihendas peaministrite saatel koostööd Jaapaniga

Eget Velleste
, reporter
Copy
Cleveroni esindaja Indrek Oolup (vasakul) ja Itochu Corporationi tegevjuht Yoshihisa Suzuki (paremal) tihendasid Eesti ja Jaapani peaministri juuresolekul ärisidemeid.
Cleveroni esindaja Indrek Oolup (vasakul) ja Itochu Corporationi tegevjuht Yoshihisa Suzuki (paremal) tihendasid Eesti ja Jaapani peaministri juuresolekul ärisidemeid. Foto: Jürgen Randma

Viljandis paiknev aktsiaselts Cleveron annab oma kodulehel teada, et ettevõtte kaasasutaja Indrek Oolup saatis peaminister Jüri Ratast ametlikul visiidil Jaapanis ning allkirjastas koos Itochu Corporationi tegevjuhi Yoshihisa Suzukiga vastastikuse mõistmise memorandumi. Allkirjastamise tseremoonial oli kohal ka Jaapani peaminister Shinzō Abe.

Cleveron edastab, et allkirjastasid Itochuga vastastikuse mõistmise memorandumi, et suurendada kahe ettevõtte koostööd IT ja viimase miili tehnoloogia valdkonnas. "Äsja allkirjastatud kokkulepe märgib tähtsat etappi kahe ettevõtte partnerluse edendamises. Jaapan on üks maailma suuremaid ja kiiresti kasvavaid e-kaubanduse turge ja seepärast Cleveronile käesoleval aastal tähtis sihtturg," ütles Cleveroni kaasasutaja Indrek Oolup. Jaapani e-kaubanduse turg on maailmas käibe suuruselt neljandal kohal koguväärtusega ligikaudu 114 miljardit dollarit.

Peaminister Jüri Ratas toonitas, et Jaapan on Eestile oluline partner, kellega ta soovib veelgi tihedamat majanduslikku koostööd. "Loodan, et ka see visiit tähistab meie sõpruse uut taset ja annab olulise tõuke ettevõtete koostöö tihendamiseks ning ekspordi ja vastastikuste investeeringute kasvuks," ütles Ratas.

Itochu Corporation asutati 1858. aastal ning on Jaapani üks suuremaid kaubandusettevõtteid. 2019. aastal paiknes see Fortune Global 500 nimekirjas, mis loetleb maailma kõige edukamaid ettevõtteid, 65. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles