Alanud nädal toob soojapoolse, ent sajurohke ilma

Üllar Priks
, reporter
Copy
Algaval nädalal on oodata pilves ilma.
Algaval nädalal on oodata pilves ilma. Foto: Kristjan Teedema

Riigi ilmateenistuse andmeil on sel nädalal peaaegu iga päev oodata nii vihma kui lörtsi. Termomeetri näit püsib aga vähemalt päevasel ajal kenasti plusspoolel ning nädala lõpus võivad julgemad saarlased kuuri all kõplaid teritama hakata, sest sooja tuleb seal sadude ja tuulte kiuste kuni 7 kraadi.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Nordkapi lähistele, aga katab võimsana suurema osa Euroopast. Läänemere kohal püsib edelavool, mis kannab Eestisse niiskust juurde. Vahetevahel sajab vihma ja lörtsi. Puhub tugev edelatuul, puhanguid on 15, öösel rannikul 18 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +1 kuni +5 kraadi.

Kolmapäev olulist muutust ei too: madalrõhkkonna serva mööda liigub üle Eesti sajupilvi, millest tuleb lörtsi ja vihma. Lõuna- ja edelatuule puhangud ulatuvad 15 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on öösel –1 kuni +2, saartel kuni +4, päeval +2 kuni +4 kraadi.

Neljapäeval jääme nõrgeneva madalrõhkkonna lõunaserva. Öösel sajab sisemaal enamasti lörtsi, saartel ja läänerannikul ka vihma. Lõuna- ja edelatuul on võrdlemisi tugev. Päeva jooksul jääb lörtsi- ja vihmahooge harvemaks. Tuul nõrgeneb ja pöördub järk-järgult läände. Õhutemperatuur on öösel –1 kuni +3, päeval +2 kuni +4 kraadi.

Reedel madalrõhkkonna mõju väheneb. Pilvekiht muutub laiguti hõredamaks ning vaid mõnes üksikus kohas võib lörtsi või lund sadada. Läänekaare tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –5, meretuulega kuni +1 kraadi, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Laupäeva öösel on Eesti kohal kõrgema rõhuga foon, olulist sadu ei tule ja tuul on nõrk. Selgineva taeva all on ilm üürikeseks kargem ja õhutemperatuur on –1 kuni –6, meretuulega veidi üle 0 kraadi. Päev on õhukese pilvekihiga, aga tänastel andmetel enne õhtut sadu ei jõua. Lõunatuul aga tõuseb tugevamaks, sest Läänemerele laieneb madalrõhkkonna serv. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi.

Pühapäevaks toob Skandinaaviast lähenev madalrõhkkond tiheda lörtsisaju. Lõunatuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel –1 kuni +2, saartel kuni +4 kraadi, päeval 0 kuni +3, saartel kuni +7 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles