Tartu tervishoiu kõrgkool sõlmib hooldustöötajate koolitamiseks leppe Viljandi haiglaga

Üllar Priks
, reporter
Copy
Viljandi haigla
Viljandi haigla Foto: Marko Saarm

Lepingu järgi koolitab Tartu tervishoiu kõrgkool 2022. aastani hooldustöötajaid Viljandi haiglas, praegu Viljandimaal hooldustöötajaks õppida ei saa.

"Võimalus omandada tervishoiu valdkonna haridust õppija elu- ja töökoha läheduses on parim näide heast koostööst kõrgkooli ja haiglaga, kuid sel on ka regionaalne mõju piirkonna arengule," nentis Tartu tervishoiu kõrgkooli rektor Ulla Preeden pressiteates.

Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere lisas, et haiglal on kõrgkooliga pikaajalised ja head koostöösidemed. "Püüame koolitamisele igati kaasa aidata – mitte ainult koolilt nõuda, vaid ka poolele teele vastu tulla. Haigla saab pakkuda koolile praktikabaasina nii-öelda linki tegeliku eluga," rääkis ta. "Väga tähtsaks peame ka arendustegevust. Kursuse- ja lõputöödega on võimalik ka haiglal õppurite kogemuse läbi õppida, valdkonda arendada ning üheskoos areneda."

Hooldustöötaja kutseõppekaval alustab 20 õppijat. Samuti algab kõrgkoolis õppetöö õe rakenduskõrghariduse andmiseks ja esimest korda radiograafia magistriõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles