Marek Tiitsi raport: Taliturniir sai positiivse lõppakordi

Marek Tiits
, kolumnist
Copy
Viljandi Tuleviku pallurid Pavel Marin (vasakul) ja Kristjan Kask.
Viljandi Tuleviku pallurid Pavel Marin (vasakul) ja Kristjan Kask. Foto: Marek Tiits

Tänavune taliturniir on lõppenud. Viljandi Tuleviku jaoks viigiga alanud, kaotusega jätkunud ja seejärel kaks mängu järjest taas viigilainel kulgenud hooajaeelne treeningmängude tsükkel sai laupäeva õhtul positiivse lõppakordi, kui Tulevik alistas jalgpalliliidu sisehallis peetud turniiri viimases kohtumises 3:1 Tallinna Kalevi.

Kohtumise esimene poolaeg kulges viljandlaste taktikepi all. Nikita Komissarovi ja Kristjan Kase hea eeltöö realiseeris juba teisel minutil Sander Kapper, kui oli õigeaegselt jaol Kristjan Kaselt trahvikasti saadetud pallil ning selle kerge varbapuutega väravavahi selja taha suunas.

Tuleviku surve Kalevi väljakupoolel jätkus ning 30. minutil võttis Kristjan Kask trahvikastis ühe puutega omaks vasakult äärelt Pavel Marinilt sinna saadetud tsenderduse, pööras ümber ning virutas teise puutega palli Kalevi värava tagumisse nurka. 2:0.

Teisel poolajal asus Karl-Romet Nõmme asemel Tuleviku väravasuule Matheas Madik, kes mõne minuti möödudes tagasisööduga saatuslikult eksis ning oma kaitseliini sellega surve alla pani. Trahvikastis palli vahelt lõiganud kalevlast takistama tõtanud Tanel Langil ei jäänud muud üle, kui too vea hinnaga maha võtta. 52. minutil sai Kalev seega võimaluse 11 meetri karistuslöögist vahet vähendada ning palli taha asunud kogenud keskkaitsja Marek Kaljumäe ei eksinud. 2:1.

Kalev tõi liine kõrgemale ning jahtis innukalt viigiväravat, mistõttu muutus mäng väga lahtiseks ja rullus ühe värava alt teise alla. Madikule suurt tõrjetööd enam siiski ei jagunud, seevastu tuli Kalevi puurilukul omasid mitut puhku päästa. Selles tulid talle ühel korral appi ka väravaraamid: Nikita Komissarov põrutas palli võimsa kauglöögiga latti. Häid võimalusi jäi Tulevikul kasutamata veel ridamisi: ei suudetud Illimar Loigo teravat, värava eest läbi lennanud tsenderdust raamide vahele suunata ja hiljem takerduti lubava rünnaku lõpetamisel Kalevi kaitsjatesse. Veel mõne hetke möödudes kordus sama stsenaarium teisel pool tahvikasti, kui Viljandi meeskonnas lepingut jahtiva Benini ründaja Jonas Tossou tsenderdus värava ees ohtu külvas, ent skoori ei suurendanud.

78. minutil lõikas Nikita Komissarov keskväljal vahelt kalevlaste ebaõnnestunud söödu ning saatis kiiresti pehme, üle Kalevi kaitseliini tõstetud kaarsöödu abil rünnakule Pavel Marini. Too säilitas Kalevi väravavahiga silmitsi pääsedes külma närvi ning pitseeris tabava löögiga mängu lõpptulemuse, 3:1 võidu Tulevikule.

Hooaja ettevalmistusprogramm jätkub ning järgmine sõpruskohtumine kõrgliigarivaaliga peetakse 22. veebruaril Narvas, enne seda aga mängib Tuleviku esindusmeeskond 16. veebruaril kodusel kunstmurustaadionil Tuleviku duubelmeeskonna vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles