Ugala kevadhooaeg toob publikuni ootamatusi täis põnevuslood

Margus Haav
, reporter
Copy
18. aprillil esietendub Ugala väikeses saalis Paul Webb’i musta huumori ja pinevate dialoogidega vürtsitatud näidend «Neli rüütlit». Ühes kandvas rollis saab näha Triinu Meristet.
18. aprillil esietendub Ugala väikeses saalis Paul Webb’i musta huumori ja pinevate dialoogidega vürtsitatud näidend «Neli rüütlit». Ühes kandvas rollis saab näha Triinu Meristet. Foto: Heigo Teder

Ugala teatri 100. hooajal on oodata kolme uuslavastust inimsuhete trillerist kogu pere krimilooni.   

Reedel, 14. veebruaril jõuab Ugala teatri väikeses saalis publiku ette ootamatute pöörete ja pineva süžeega «Triller». Mõru armastusloo lavastab Taago Tubin, kunstnik on Pille Jänes. Mängivad Kadri Lepp, Janek Vadi, Tarvo Vridolin ja esimest korda Ugala teatris külalisena kaasa tegev Mirtel Pohla.

Lavalugu hakkab hargnema, kui ühel õhtul saabub naine koju ja avastab oma mehe kohta juhtumisi midagi väga ehmatavat. Ta ei oska teha muud, kui paluda appi oma hea sõbranna. See on esimene samm nelja inimese elu puudutavate sündmuste jadas. Iga järgmine samm toob kaasa ettearvamatuid ja üha kaugemale ulatuvaid tagajärgi. Kuhu võib viia üks esmapilgul kergekaalulisena näiv tegu, kui mängus on armastus?

Ugala teatri turundus- ja avalike suhete juht Mari Nurk lisas, et teatrikuus märtsis rõõmustab Ugala teater noori teatrisõpru, tuues lavale kogu perele mõeldud krimiloo «Piruka magus põhi». Lavastus põhineb Kanada autori Alan Bradley samanimelisel raamatul, mis on osutunud menukaks kogu maailmas. Kui 11-aastane keemiahuviline Flavia de Luce leiab oma koduaiast hingevaakuva mehe ning mõrva peamiseks kahtlusaluseks osutub Flavia isa, asub tüdruk seda juhtumit ise lahendama. Siit saab alguse ohtlik ja üllatusterohke teekond, mille käigus tulevad ilmsiks saladused nii mõnegi tegelase minevikust.

«Taavi Tõnissoni lavastatud ja Marion Unduski kujundatud lavastuses on palju leidlikke ja ootamatuid lahendusi. Lavalugu pakub rohkelt põnevust, aga kindlasti ka omajagu nalja,» rääkis Nurk. «Piruka magus põhi» esietendub 4. märtsil Ugala teatri suures saalis.

Aprillis saab publik osa Tanel Jonase debüütlavastusest teatri loomingulise juhina. 18. aprillil esietendub Ugala väikeses saalis Paul Webb’i musta huumori ja pinevate dialoogidega vürtsitatud näidend «Neli rüütlit», milles teevad kaasa Triinu Meriste, Janek Vadi, Ringo Ramul, Tarvo Vridolin, Tanel Ingi ja Peeter Jürgens.

Neli tarka ja mõjukat meest saatsid korda teo, mis pidi tõstma nad taevastesse kõrgustesse. Nad tapsid peapiiskop Thomas Becketi. Teole järgnenud reaktsioonid ja hukkamõist saavutasid sellised mõõtmed, et mehed olid sunnitud põgenema. Ennast varjates tuli neil vahtida kolkakindluse müüre, nälgida, külmetada ja kannatada üksteise järjest piinarikkamaks muutuvat seltskonda. Pingeid kruvivad juurde ka öösiti saabuvad kummalised külalised ja kindluses elutsev kaunis, ent kättesaamatu naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles