Naise pagasiruumi surunud mees sai tingimisi vangistuse ja lähenemiskeelu (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi kohtumajas mõisteti mehele, kes oli oma naisele kallale läinud, karistuseks tingimisi vangistus ja lähenemiskeeld.
Viljandi kohtumajas mõisteti mehele, kes oli oma naisele kallale läinud, karistuseks tingimisi vangistus ja lähenemiskeeld. Foto: Elmo Riig

Elukaaslase keset ööd auto pagasiruumi surunud ja siis autoga 40 minutit mööda linna sõitnud 45-aastane mees sai karistuseks viie kuu pikkuse tingimisi vangistuse ning oma kunagisele elukaaslasele ei tohi ta astuda lähemale kui 50 meetrit.

Politsei sai ööl vastu 22. septembrit teate 46-aastaselt naiselt, kellelt oli vastu tema tahtmist võetud vabadus. Naine sai juhtumi käigus viga, aga meedikute abi ta ei vajanud.

Alustatud kriminaalasja käigus sai uurijatele selgeks, et tülli läksid kaks koos elavat inimest ning konflikt tekkis isiklike suhete pinnalt. Tüli käigus sõitis mees autoga ringi ja hoidis naist vastu tema tahtmist esialgsetel andmetel üle poole tunni auto pagasiruumis.

Kohtus mõisteti mehele karistuseks tingimisi vangistus ja tal tuleb tasuda 876 eurot kohtukulusid. Lisaks määras kohus mehele lähenemiskeelu endisele elukaaslasele. Aasta jooksul ei tohi ta naisele avalikes kohtades minna lähemale kui 50 meetrit. Naise elukohale ei tohi mees sattuda lähemale kui 100 meetrit. Kui endised elukaaslased peaksid juhuslikult tänaval kohtuma, peab mees naist kõnetamata kohe eemalduma vähemalt 100 meetri kaugusele.

Tahtevastaselt vabaduse võtmise eest süüdimõistetut on võimalik karistada maksimaalselt viie aasta pikkuse vangistusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles