Lõpeb kandideerimine Kalju Komissarovi nimelisele stipendiumile

Alice Lokk
, reporter
Copy
Varsti antakse jälle Kalju Komissarovi stipendiumeid. Tunamullu sai selle toonane näitlejatudeng Karolin Jürise.
Varsti antakse jälle Kalju Komissarovi stipendiumeid. Tunamullu sai selle toonane näitlejatudeng Karolin Jürise. Foto: Elmo Riig

Esmaspäevast lõpeb Viljandi kultuuriakadeemias kandideerimine Kalju Komissarovi nimelisele preemiale.

Kultuuriakadeemia kodulehel on kirjas, et spiendium on mõeldud akadeemia etenduskunstide osakonna üliõpilastele erialaseks enesetäiendamiseks välismaal eelkõige õpingute ja praktika toetuseks. Kandideerida saavad üliõpilased teisest kursusest.

Praeguse Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna kõrghariduslike õppekavade nagu teatrikunsti, teatrikunsti visuaaltehnoloogia ja tantsukunsti ülesehitamise idee teatrimudelina kuulub Kalju Komissarovile. Täpsemalt tähendab see, et tulevased tehnilised ja loomingulised töötajad õpivad koos ja täiendavad üksteist, omandades arusaamise toimivast teatrimehhanismist kui ühisest loomingust.

Kultuuriakadeemia soovib stipendiumiga väärtustada Kalju Komissarovi pikaajalist viljakat tööd teatrihariduse vallas. Komissarov sõnul  on oluline, et üliõpilane oleks selle nelja aasta jooksul mingitpidi oma piire tunnetanud. Siis, kui ta on neid tunnetanud, saab ta tegelda ka nende avardamisega.

Stipendium määratakse üliõpilasele, kes on õpingutes tervikuna olnud tulemuslikult loominguline, distsiplineeritud, oma erialal perspektiivikas ja peab silmas eetilisi väärtusi.

Mullu said Kalju Komissarovi stipendiumi multimeedia tudeng Johanna Mägin ja tantsukunsti õpilane Katrin Kubber. 2018. aastal pälvisid stipendiumi toonased näitleja eriala üliõpilane Karolin Jürise ja valguskujundaja eriala üliõpilane Jari Matsi.

Stipendiumi suurus kokku on 2000 eurot. Selle kasutusaeg on piiritletud ühe aastaga alates kättesaamisest ja seda saavad taotleda üliõpilased ise. Stipendiumiga kaasneb aruanne kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles