Sel kuul saab varjupaigast kassi võttes kaasa transpordipuuri

Alice Lokk
, reporter
Copy
Sel kuul saab varjupaigast kassi koju viies kaasa transpordipuuri.
Sel kuul saab varjupaigast kassi koju viies kaasa transpordipuuri. Foto: Marko Saarm

Varjupaikade mittetulundusühingusse kuuluvates loomade varjupaikades üle Eesti on veebruaris kampaania "Sõpra tunned sabast!", et väärtustada inimsuhete kõrval suhteid loomadega. Kampaanias osaleb ka Viljandi loomade varjupaik.

Varjupaikade kodulehel on kirjas, mittetulundusühing kutsub juba traditsiooniks saanud kampaaniaga inimesi üles leidma endale varjupaigast kassidest sõpru. Iga kassiga, kes leiab veebruaris kodu, antakse kingitusena kaasa transpordipuur, milles loom varjupaigast turvaliselt koju toimetada. Nii kassile kui ka tema uuele perele on ohutum, kui kass on sõidu ajal selleks ettenähtud puuris, mitte süles või autoistmel. Ka hiljem on transpordipuur vajalik, näiteks selleks, et viia kass vähemalt üks kord aastas loomaarsti juurde.

Kõik varjupaigast uude koju saadetavad kassid on vaktsineeritud, kiibistatud ning kui vanus võimaldab, siis ka steriliseeritud või kastreeritud. 

Viljandi varjupaiga juht Siiri Mängli ütles, et seni on kampaania ajal uue kodu saanud kaks kassi, kuid broneeringuid on kirja pandud palju. Seega peaks veebruaris tema sõnul üsna palju kasse Viljandi varjupaigast koju minema. "Et kevad hakkab tulema, hakkavad inimesed jälle mõtlema loomavõtmisele," lausus Mängli ja lisas, et ka sel nädalavahetusel tullakse mitmele broneeritud kassile järele.

Praegu ootab seitsmes varjupaigas uue kodu leidmist 323 kassi. Viljandi varjupaigas tahab uue omaniku juurde saada 61 kassi.

Jaanuaris leiti uus kodu 139 loomale. Tagasi koju aidati 51 koera ja 13 kassi. Viljandi varjupaigast sai koju 28 looma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles