Holstre-Polli püüab suusatajatele päästa poolt kilomeetrit

Copy
Kõige lumisem koht Viljandimaal on Holstre-Pollis, kus lumekahurid tootsid ööl vastu kolmapäeva tehislund.
Kõige lumisem koht Viljandimaal on Holstre-Pollis, kus lumekahurid tootsid ööl vastu kolmapäeva tehislund. Foto: Elmo Riig

Aastakümneid Viljandimaa suusatamise keskuseks olnud Holstre-Pollis kaaluti päris pikalt, kas on ikka mõistlik hakata kevade hakul kunstlund tegema, aga otsusta lõpuks seda teha, et suusasportlaste talve pisutki päästa.

"Ilmaprognoos muutub pidevalt, kuid praegu näitab ennustus, et sooja võib küll tulla, aga sademeid kohe ei paista," rääkis Holstre-Polli vabaajakeskuse juhataja Tarmo Arak. "Ja kui Facebooki vaadata, siis on näha, et kõik suusakeskused alustasid lumetegemist."

Holstre-Pollis pandi lumekahurid tööle teisipäeva õhtul kella viie ajal ning kolmapäeval kell 10.30 lülitati need ilma soojenemise tõttu välja ja voolikud korjati kokku. Kui ilm lubab, on plaanis täna õhtul kahurid taas tööle panna ja toota lund reede õhtuni. Siis peaks lumi 500 meetri pikkuse raja tarbeks valmis olema ning parimal juhul saaks nädalavahetusel juba sõita. Laupäeval tõenäoliselt enam lund teha ei saa, sest siis lubatakse taas plusskraade ning vihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles