"Kongo tango" jõudis kauneimate sekka

Margus Haav
, reporter
Copy
"Kongo tango" valiti Eesti 25 kauneima raamatu hulka.
"Kongo tango" valiti Eesti 25 kauneima raamatu hulka. Foto: Raamatu kaas

Viljandlase Paavo Matsini värskeim romaan "Kongo tango" valiti Eesti kauneimate raamatute hulka. Selle andis välja kirjastus Lepp ja Nagel ning illustratsioonid tegi Ramo Teder. Kujundaja on Kristjan Mändmaa. Teos võitis ka mulluse Eesti kirjanike liidu romaanivõistluse.  

25 kauneima Eesti raamatu konkursile esitati 134 teost 86 kirjastajalt. Professionaalsesse žüriisse kuulusid Katrin Kliimask, Viktor Gurov, Maarika Solovjov, Maris Kaskmann, Asko Künnap, Tiina Sildre ja Endla Toots.

Žürii esimehe Asko Künnapi sõnul oli sel aastal kandideerivaid raamatuid eelmiste aastatega võrreldes vähem. "Üldarv on natuke väiksem kui paaril-kolmel varasemal aastal, kirjastusi ja kirjastajaid on samas ootuspäraselt muutuvale turule ja arenevale tehnikale rohkem kui kunagi varem," rääkis ta pressiteate vahendusel. "Ja teades, et tegelikult ei ilmunud möödunud aastal teavikuid vähem kui varasematel aastatel, vaid pigem rohkem, näitab see eelkõige enesekriitika kasvu."

Kauneimate raamatutega saab tutvuda 5.–29. veebruarini Tallinnas rahvusraamatukogu trepigaleriis. Lisaks žürii valitud kauneimatele raamatutele on näitusel Eesti kirjastuste liidu liikmete 2019. aasta menuraamatud. Ka sel aastal saavad kõik lugejad kauneimate raamatute seast oma lemmiku välja valida. Hääletus kestab 5.–29. veebruarini Apollo ja Rahva Raamatu suuremates raamatupoodides ning rahvusraamatukogus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles