Algas registreerimine avatud talude päevale

Priscilla Õmblus
Copy
Avatud talude päev on selle korraldajate sõnul põllumeestele ja talupidajatele parim võimalus näidata, kuidas kasvatatakse head ja maitsvat toitu.
Avatud talude päev on selle korraldajate sõnul põllumeestele ja talupidajatele parim võimalus näidata, kuidas kasvatatakse head ja maitsvat toitu. Foto: Elmo Riig

Tänasest saavad talud end registreerida 19. juulil kavas olevale avatud talude päevale. Kümnetele tuhandetele eestimaalastele osaks saanud avatud talude päev kutsub taludesse ja ettevõtlikesse maapiirkondadesse külla tänavu kuuendat korda.

"Kutsun üles kõiki huvitatud talusid ja põllumajandustootjaid end kirja panema ning üritusel osalema. Vaadake seda kui võimalust tutvustada oma tegevust, tootmist ja piirkonda. Selle tulemusena võib kohalik toit ja kaup jõuda kaugemalegi kui ainult avatud talude päeva külastajate kodudesse," ütles maaeluminister Arvo Aller. "Viimastel aastatel on avatud talude päevast osa võtnud talude ja maapiirkonna ettevõtete arv püsinud 300 kandis. Ootame põnevusega, kuidas läheb tänavu ja kes on uued tulijad." 

Põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo sõnul on avatud talude päev põllumeestele ja talupidajatele parim võimalus näidata, kuidas kasvatatakse head ja maitsvat Eesti toitu. "Igatsusest oma juurte järele sõidavad tuhanded linnainimesed sel päeval maale oma hingekoju. Kutsume kõiki talupidajaid ja põllumehi avama külalistele oma ettevõtted 19. juulil," lausus ta.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine registreerida avatud talude veebilehel https://www.avatudtalud.ee/et/talule. Registreerimine lõpeb 8. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles