Vabadusvõitlejate esindajad astusid teise tänumedali vastu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi kohviku väikses saalis istusid koos vabadusvõitlejate ühenduse viie piirkonna esindajad ning taunisid mõtet anda välja teine Eesti rahva tänumedal.
Viljandi kohviku väikses saalis istusid koos vabadusvõitlejate ühenduse viie piirkonna esindajad ning taunisid mõtet anda välja teine Eesti rahva tänumedal. Foto: Elmo Riig

Vabadusvõitlejate liidu viie piirkonna esindajad tegid esmaspäeval Viljandi kohvikus ühise pöördumise, et seni vaid ühe korra välja antud Eesti rahva tänumedalit ei tohiks enam kunagi kellelegi välja anda.

«Meil ei ole midagi Tiit Madissoni vastu, aga Eesti rahva tänumedalit ei tohiks enam kellelegi välja anda, sest see devalveeriks seda medalit,» rääkis Läänemaa vabadusvõitlejate ühenduse esindaja Heiki Magnus.

Viljandi kohvikusse kogunenud Tallinna, Tartu, Võrumaa vabadusvõitlejate ühenduse, Võrumaa Sõjameeste Ühenduse ning Eesti Sõjameeste Sakala Ühingu liikmed allkirjastasid sellekohase pöördumise ning läkitasid selle Eesti Leegioni sõprade seltsile, kellelt tuli mõte anda teine Eesti rahva tänumedal Tiit Madissonile, kes oli aastatel 1980–1986 Nõukogude Liidu poliitvang, viibis neli aastat Permi oblasti vangilaagrites ja seejärel asumisel Ida-Jakuutias. Vabanemise järel asutas ta 1987. aastal rühmituse MRP-AEG. Pärast Hirvepargi miitingut, mille üks eestvedajaid ta oli, saadeti Madisson Nõukogude Liidust välja. 1990. aastal naasis ta Eestisse, kus osales aktiivselt poliitikas ning oli Eesti Kongressi ja Eesti Komitee esimese koosseisu liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles