Ilutulestiku nautijatest jäid maha klaasikillud

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sedapuhku taas Vabaduse platsi lähedalt üles lennutatud uusaasta ilutulestik tõi Viljandi jõulupuu ümbruse inimesi täis. Paraku jätsid kohalolnud endast maha palju klaasikilde ja muud prahti.

Kaks uue aasta Vabaduse platsil vastu võtnud viljandlannat rääkisid, et kuigi kuuse juurde kogunes ilutulestikku vaatama omajagu rahvast, mahtus sellegipoolest vabalt liikuma.

Tõsi, ametite maja nurga juures seisjate eest jäi SEB panga ja tarbijate ühistu maja vahelt taevasse lastud ilutulestik pisut varju, aga üldjoontes võis ka tulevärgiga rahule jääda.

Aastavahetusel samuti linna Vabaduse platsil olnud abiturient, kelle eakaaslased moodustasid pidutsejatest suurema osa, jäi seal valitsenud meeleoluga rahule.

«Purjus inimesi oli muidugi väga palju, aga mida muud aastavahetuse ajal ikka oodata,» arutles noormees. Tol hetkel ei hakanud silma ka see, kui palju pudeleid maha kukkus ja kildudeks lendas.

«Järgmisel hommikul sõitsin autoga Vabaduse platsist mööda ja siis oli pilt jube,» tõdes ta.

Ühel viljandlannal jäi ülespoole turritavate servadega pudelipõhja otsa astumisest vähe puudu. Et teravate servadega ese kellelegi teisele saatuslikuks ei saaks, pani ta selle platsi ääres seisvasse lillepotti.

Teine naine leidis, et ümbruskond oleks puhtamaks jäänud, kui silmapiiril olnuks suuri prügikaste.

Klaasikildudest hoopis ohtlikumaks pidas ta aga seda, et enne südaööd otsustasid mõned kodanikud otse rahva seas oma ilutulestikupaki tühjaks lasta. Mõni ei hoolinud ka elementaarsetest ohutusnõuetest ja lasi raketi lahti käest.

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall ütles, et politseile möödus uusaastaöö rahulikult.

Aktsiaseltsi Veolia Keskkonnateenused Viljandi juht Jaan Viljas tõdes, et seekord tekkis aastavahetusel linnas isegi vähem prügi kui varasematel kordadel. Tõsi, vähem oli maas pabereid ja muud sellist prahti, pudeleid peksti Viljase hinnangul puruks umbes sama palju kui eelmistel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles