Tartus sündinud Viljandimaa kolmikud said nimeks Styles, Samwise ja Steffen (22)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Samwise harjutab veel hingamist ja söömist ning saab samuti varsti ema ja isa juurde palatisse.
Samwise harjutab veel hingamist ja söömist ning saab samuti varsti ema ja isa juurde palatisse. Foto: Erakogu

23. jaanuaril nägid Tartus ilmavalgust kolmikud poisid. Praeguseks on nad juba rohkem kui nädala vanad ning pere on neile ka nimed valinud: Styles, Samwise ja Steffen.

Poiste ema Sigrid tunnistas, et esimene nädal on olnud peamiselt just keisrilõikehaava tõttu talle raske ja kurnav. "Kuna poisid olid koridori lõpus, siis pidin palju kõndima, mis alguses oli väga vaevaline. Samuti oli nendega tegeleda alguses peaaegu võimatu, sest kaua ma püsti olla ei suutnud. Nüüdseks on mul juba niidid välja võetud ja asi läks kohe palju kergemaks," jutustas ta.

Poistel läheb ema sõnutsi üllatavalt hästi. Ainus asi, mida kolm uut maailmakodanikku veel tegema peavad hakkama, et koju saada, on ise söömine. "Praegu harjutame seda, enamik toitu läheb ikka sondi kaudu. Samuti peavad nad hakkama kaalus juurde võtma," kõneles ema.

Steffen on koos oma kahe vennaga nüüd veidi vanem kui nädal. Natuke veel, ja siis koju!
Steffen on koos oma kahe vennaga nüüd veidi vanem kui nädal. Natuke veel, ja siis koju! Foto: Erakogu

Iseseisvalt hingama hakkasid Steffen, Samwide ja Styles juba teisel-kolmandal päeval. "Vahepeal nad küll unustavad hingata, aga eks selleks olegi neil veel küljes juhtmed, mis meile märku annavad, millal neid segama peab minema ja neile seda meelde tuletama," lisas ema.

Kolmest poisist Styles on reedest saadik juba kuvöösist väljas, vanemate juures palatis ning täielikult nende hoole all. "Muidu saime meie öösel magada ja õed tegelesid poistega, mina pidin ainult piima andma. Eile magasin aga kokku umbes tund aega, sest närv oli nii suur ja kogu aeg tahtsin vaadata ekraani, mis näitas, kas beebil on ikka kõik hästi," rääkis Sigrid.

Nagu ta ütles, hakkab vaikselt juba tekkima ettekujutus, mis kodus saab ja kuidas tulevik välja võiks näha. "Kindlasti on elu algul väga kurnav ja mingi aja ei liigu me kodust väljagi, aga see on seda kõike väärt. Ma julgen arvata, et praegu saame nende kolmega päris hästi kahekesi hakkama, aga seda ainult tänu sellele, et nad üksnes söövad ja magavad ning siin on ka õed, kes igati aitavad. Eks hiljem, kui neil energiat juurde tuleb, lähe meil seda samal kiirusel ära ka."

Styles magab juba vanematega ühes palatis ja kosub jõudsalt.
Styles magab juba vanematega ühes palatis ja kosub jõudsalt. Foto: Erakogu

Kolmikud sündisid plaanilise keisrilõikega 32. rasedusnädalal. Kaks poissi olid 42 sentimeetrit pikad ning üks neist kaalus 1820 ja teine 1940 grammi. Kõige pisemal oli pikkust 40 sentimeetrit ja tema kaalus 1460 grammi. Nüüdseks on poisid tublisti kosunud ja pärast haiglast väljasaamist asub viieliikmeline perekond elama Viljandi valda.

Sakala andmetel sündisid Viljandis viimati kolmikud 2007. aastal. Toona tunnustas Viljandi volikogu laste ema ja isa linna aasta teo preemiaga.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles