Linn loobus riigi antud ülesannete täitmisest

Alice Lokk
, reporter
Copy
Vanalinna ajalooliste hoonete restaureerimiseks on vaja muinsuskaitseameti luba. Nende küsimustega saab nüüd pöörduda muinsuskaitseameti Viljandimaa nõuniku poole.
Vanalinna ajalooliste hoonete restaureerimiseks on vaja muinsuskaitseameti luba. Nende küsimustega saab nüüd pöörduda muinsuskaitseameti Viljandimaa nõuniku poole. Foto: Gerthrud Grents

Viljandi linnavalitsus ei pikendanud seitse aastat tagasi muinsuskaitseametiga sõlmitud halduslepingut, mille kohaselt pidi linn täitma paljusid riigi pandud ülesandeid ja kohustusi.

Linna peaarhitekt ja arhitektuuriameti juhataja Olav Remmelkoor selgitas, et peamiselt oli linna ülesandeks teha muinsuskaitsealal riiklikku järelevalvet, vaadata läbi ja kooskõlastada ehitusprojekte ning täita registreid.

«Pigem oli see suuremahuline tehniline töö kui linna õigus mingisuguseid lube või teatisi läbi vaadata ja nende kohta otsuseid teha,» lausus ta.

Remmelkoor märkis, et riik andis ülesannete täitmiseks alguses 5000 ning hiljem 6000 eurot aastas. «Lepingus oli kirjas, et igal aastal vaadatakse see summa üle ja linn taotleb riigilt raha vastavalt vajadusele. See oli aga kirja pandud nii, et linn võib raha küll taotleda, kuid mingisugust kohustust selle üle läbirääkimisi pidada pole. Riik andis täpselt seda, mida ta soovis anda,» rääkis arhitektuuriameti juhataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles