Viljandi haigla palub 1. veebruarist haigeid mitte vaatama tulla

Triin Loide
, reporter
Copy
Viirusnakkuste leviku tõttu andis Viljandi haigla teada, et palub ravil viibivaid patsiente 1. veebruarist mitte külastada. Piirang on vajalik, et kaitsta haiglas ravil viibivaid patsiente viirusnakkuste eest.
Viirusnakkuste leviku tõttu andis Viljandi haigla teada, et palub ravil viibivaid patsiente 1. veebruarist mitte külastada. Piirang on vajalik, et kaitsta haiglas ravil viibivaid patsiente viirusnakkuste eest. Foto: Marko Saarm

Viirusnakkuste leviku tõttu andis Viljandi haigla teada, et palub ravil viibivaid patsiente 1. veebruarist mitte külastada. Piirang on vajalik, et kaitsta haiglas ravil viibivaid patsiente viirusnakkuste eest.

Infot patsiendi seisundi kohta on võimalik küsida raviarstilt, vanemõelt või üksuse juhilt. Vajaduse korral saab jätta paki patsiendi ja osakonna nimega peahoone infolauda või Jämejala korpuses osakonda. Külastuse piiramise põhjuseks on viimasel ajal sagenenud seedetrakti viirusnakkuste ja gripi esinemine haiglasse vastu võetud patsientidel. Haigla rõhutab, et tegemist ei ole koroonaviiruse kahtlusega.

"Jaanuari lõpust on sagenenud hingamisteede viirusnakkuste esinemine, mistõttu on muude haiguste tõttu ravil viibivate patsientide kaitsmine eriti oluline," selgitas infektsioonikontrolli arst Ruth Männik. "Polikliinikus, diagnostika üksustes ja sööklas on seinahoidikutesse pandud käte desinfitseerimiseks sobiv lahus, millega saate hävitada juhuslikult nahale sattunud mikroobid, sealhulgas gripiviirused. Soovitan inimestel, kellel on tarvis ambulatoorsele vastuvõtule või uuringutele tulla, oma käsi töödelda nii haiglasse tulles kui ka siit lahkudes. Samuti panime välja kaitsemaskid, mida saavad kasutada nii kergelt tõbised teiste kaitseks kui ka terved inimesed, et hoiduda nakatumisest."

Hingamisteede viirusinfektsioonid, sealhulgas gripp, levivad peamiselt kahel moel: õhus hõljuvate haige hingamisteedest pärit piiskade kaudu, mis satuvad teise inimese limaskestadele ning hakkavad seal ruttu paljunema, nakatumine saastunud pindade vahendusel, mida kätega puudutades ja hiljem oma nina või suud katsudes toimub haigustekitajate ülekanne.

Viirusnakkuste levimise perioodil nakatumisest hoidumiseks soovitatakse vältida rahvarohkeid kohti või kogunemisi ning pesta tihti käsi, sest nakatuda võib nii õhus levivate kui ka mitmesugustele pindadele langenud gripihaige hingamisteedest pärit piiskade kaudu.

Viirusnakkuste põdejatel tasub

• koju jääda ja ennast terveks ravida, sest haigena tööl, koolis või lasteaias käimine kurnab organismi ning haigestunu võib teisi nakatada

• konsulteerida oma perearstiga

• köhides ja aevastades nina ja suu salvrätiga katta

• vältida silmade puudutamist

• pesta tihti käsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles