Kinnitati Viljandi linnaeelarve

Triin Loide
, reporter
Copy
Viljandi tänavuse eelarve maht on 35,05 miljonit eurot, millest üle poole võtab endale haridusvaldkond ja 14 protsenti kultuur.
Viljandi tänavuse eelarve maht on 35,05 miljonit eurot, millest üle poole võtab endale haridusvaldkond ja 14 protsenti kultuur. Foto: Elmo Riig

Linnavolikogu kinnitas Viljandi käesoleva aasta eelarve, mis näeb ette palgatõusu lasteaedades, koolides ja huvikoolides ning toob investeeringud kesklinna, Männimäele ja Järveotsale.

Lasteaiaõpetajate abide ja assistentide, huvikoolide õpetajate, avatud noortetoa täiskohaga töötajate ning üldhariduskoolide ringijuhtide palk kasvab kuus protsenti. Ülejäänud linnakassast palka saavate inimeste palgafond suureneb keskmiselt kolm protsenti. Palgatõus ei puuduta linnavalitsuse liikmeid, kelle palk jääb seniseks.

Investeeringuteks planeeritud 7,6 miljonist eurost üle poole ehk 3,7 miljonit on planeeritud Vabaduse platsi ja kesklinna tänavate ehituseks, 1,8 miljonit eurot Krõllipesa lasteaia Mängupesa õppehoone rekonstrueerimiseks, 400 000 eurot Leola tänav 12a sotsiaalmaja remondiks ja 330 000 eurot Järveotsa elamukvartali arendamiseks.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul tähendab vastuvõetud eelarve linnavalitsusele väga töist aastat. «On palju investeeringuid ja plaane, mille elluviimisega oleme juba algust teinud. Kõige enam mõjutab linlaste igapäevaelu kindlasti kesklinna ehitus, kuid ära ei saa unustada ka Mängupesa õppehoonet, kus ehitustööd peavad lõppema mais, ja Järveotsat, mille taristu ootab lõpetamist ning kus peagi tulevad müüki järjekordsed elamukrundid,» ütles linnapea.

Viljandi linnavolikogu sotsiaaldemokraatide saadikurühma esimees Juhan-Mart Salumäe leidis, et on igati tervitatav, et koalitsioon aktsepteeris sotsiaaldemokraatide ettepanekuid, kuid nõustus linnapea Timpsoniga, et ees ootab keeruline aasta. "Nagu Peep Arugi volikogus mainis, siis sellele aastale peaks järgnema kaks või kolm säästmise aastat. Ootamatusteks ruumi pole," lausus Salumäe. "Minu jaoks on üks suuremaid küsimusi see, kuidas suudetakse jalgpallihall käesolevasse aastasse ära mahutada. Loomulikult siin on palju kinni selles, kui palju ja mis tingimustel riik linnale raha annab, kuid päris tasuta see asi linna jaoks ei valmi."

Viljandi tänavuse eelarve maht on 35,05 miljonit eurot, millest üle poole võtab endale haridusvaldkond ja 14 protsenti kultuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles