Hea ülemus saadeti pensionile

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnaraamatukogu direktor Evi Murdla oli eile viimast päeva ametis. Sel puhul korraldatud lahkumispidu oli südamlik ja tore.
Viljandi linnaraamatukogu direktor Evi Murdla oli eile viimast päeva ametis. Sel puhul korraldatud lahkumispidu oli südamlik ja tore. Foto: Elmo Riig / Sakala

30. detsembril oli Viljandi linnaraamatukogu kauaaegse direktori Evi Murdla viimane tööpäev. Kolmanda korruse saali olid tulnud talle austust avaldama ja aitäh ütlema kõik lähemad kolleegid ning Viljandimaa ja teistegi maakondade raamatukogutöötajad.

Evi Murdla on Viljandi raamatukogus töötanud 40 aastat, alates 1985. aastast direktorina. Kuigi ta ütles, et pole nii hea inimene, kui peokõnedes räägiti, on ta seda ometi. Kauaaegne töökaaslane Linda Sarapuu kinnitas, et nii tähelepanelikku ja teistega arvestavat ülemust kohtab harva.

Teisest küljest tegid tagasihoidlikkus ja delikaatsus Evi Murdla elu ka raskemaks keskkonnas, kus tihtipeale tuleb lausa jõuga teed murda.

Siiski sai Viljandi just tema direktoriks oleku ajal uue ja ilusa raamatukogu. Mida ehitusega seotud murede murdmine ühele naisele maksma läks, teab ainult tema ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles