Koolis õpetajat löönud laps sai kohtus hoiatuse (6)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kaare koolis õpivad hariduslike erivajadustega lapsed, kes on kohati ettearvamatu käitumisega, kuid seda, et õpilased lööksid õpetajaid, juhtub haruharva.
Kaare koolis õpivad hariduslike erivajadustega lapsed, kes on kohati ettearvamatu käitumisega, kuid seda, et õpilased lööksid õpetajaid, juhtub haruharva. Foto: Elmo Riig

Kohus karistas prokuröri ettepanekul hoiatusega neiut, kes oli Viljandi Kaare koolis õpetajat löönud ning kaks korda garderoobist mobiiltelefoni varastanud. Koolijuhi meelest on leebe karistus parim viis, kuidas seda juhtumit lahendada.

Kohtusse sattus Kaare kooli õpilane ühe löömise ja kahe varguse eest. Esimene juhtum oli veebruaris, kui neiu lõi ühel ennelõunal rusikaga koolis töötavat pedagoogi õla piirkonda. Aprillis pani ta toime kaks mobiiltelefoni vargust. Esmalt võttis ta kooli garderoobist võõra jope taskust 800 eurot maksva iPhone 8 ja paarkümmend päeva hiljem kehalise kasvatuse riietusruumist koolikotist 350 eurot maksva iPhone SE. Varguse eest oli seda neiut juba varemgi kohtus karistatud.

Koolijuht: parim võimalik lahendus

Kaare kooli direktori Mati Ruuli arvates lõppes juhtum parima võimaliku lahendusega, sest nüüd on õpilasel võimalik kool lõpetada. Direktor isiklikult kohtub hoiatuse saanud õpilasega peaaegu iga päev, et temaga vestelda ja tema käitumist jälgida.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles