Ajakiri «Jalka» hindas Tuleviku klubi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval kell 14 kohtuvad Viljandi staadionil Tulevik ja Nõmme FC United.
Laupäeval kell 14 kohtuvad Viljandi staadionil Tulevik ja Nõmme FC United. Foto: Madis Luik

Ajakiri «Jalka» toimetus tegi traditsiooniliselt valiku möödunud aastal Eesti jalgpallis silma paistnud isikute ja organisatsioonede seast, valides aasta laureaadid 15 kategoorias ning nimetades sümboolse jalgpallikoondise.


«Me ei anna tingimata välja aasta parima auhinda, vaid otsime ka huvitavaid saavutusi, mis on mõjutanud Eesti jalgpalli möödunud aastal või sümboliseerivad mingil moel lõppenud aastat,» selgitas ajakirja peatoimetaja Indrek Schwede. «Nii näiteks mahtus seekord Konstantin Vassiljev meie valikusse ründajana, sest ta lõi palju ja olulisi väravaid. Konstantin Nahk oli valikus ühelt poolt silmapaistva karjääri pärast, aga loomulikult mõjutas valikut selle karjääri eriti silmapaistev lõpp. Aasta väravavahiks valitud Samir Handanovic meenutab meile närvilisi hetki Sloveenia-Serbia mängust ja tõrjutud penaltit.»

Samuti tõstis Schwede esile presidet Toomas Hendrik Ilvese valimist aasta pealtvaatjaks. «Nagu riigipea Eesti-Iirimaa mängu külastades ütles, väärib meie jalgpallikoondis ka vutikauge presidendi tunnustust,» selgitas ta.

Ajakirja aasta klubi tunnustuse pälvis Viljandi jalgpalliklubi Tulevik, seda nii-öelda tagasi Viljandisse jõudmise eest ning parematel liigakohtumistel üle 300 pealtvaataja kohale meelitada suutnud meeskonnana.

Viljandist pärit mängumeestest pärgas ajakiri aasta kaitsja tunnustusega Ragnar Klavanit kindlate esituste ja heade rünnakute algatamise eest klubis ja koondises. Aasta treeneriks valitigi oodatult Tarmo Rüütli. Teda nimetati vahetusvirtuoosiks, kes tõi koondise kriisist triumfini.

Ajakirja toimetuse lõppeva aasta sümboolsesse koondisesse mahtus kaitseliini Ragnar Klavan ning rünnakusse Jarmo Ahjupera.

Kõik laureaadid on välja toodud ajakirja «Jalka» jaanuarikuu numbris, mis on saadaval kõigis hästi varustatud poodides ja kioskites.

Aasta laureaate hakati valima juba 1995. aastal, algul tegi seda ajakiri «Sporditäht», neli aastat tagasi võttis teatepulga üle «Jalka».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles